Никой не можа да спре машината Любо Маринов на арена „Диана“

Любомир Маринов стана поредният победител в зимните серии на „Диана“. Той обаче го направи по наистина запомнящ се начин. В един от най-силните зимните турнири, по пътя си той се справи с изключително трудни съперници – отстрани Радослав Владимиров, лидера в ранглистата Калин Кънчев и накрая след часове тежки битки премина категорично и през финалиста Петър Иванов – Санторото.

Така 11-ият турнир на „Диана“, който беше изключително интересен откъм участници, достави истинско зрелище и интересни изненади, след като Калин Кънчев и Милен Германов отпаднаха в полуфиналите.

Мачът на първи кръг бе този между Владо Стойнев и Филип Танев. В невъобразима драма и еманация на непредвидимия тенис агресорът Стойнев успя да пробие защитата на Танев, който сменя стила и вече копира всичко от тениса на Рафа Надал. В крайна сметка обаче форхендът на Стойнев издържа на напрежението и той победи 7-6. В следващия кръг пък Владо постави под напрежение и Милен Германов, след като му взе пет гейма и напомни на някогашната му слисваща победа над Любо Пенев с 6-1.

В следващия кръг всички чакаха дербито между Любо Маринов и Радо Владимиров. Люлинският номер 1 обърна 7-5 Маринов преди седмица, след като спаси 5 мачбола, но този път това не му се отдаде. От 5-1 Маринов бе на път отново да влезе в много трудни моменти, но в последния възможен миг затвори мача – 6-4.

Друг адски интересен мач бе Трифон Стефанов срещу Едиз Батран. Първият досега имаше няколко загуби от своя съперник и за него мачът бе изключително важен. В брутална битка, продължила над час, Трифон успя да се справи с Батран 6-4.

Малко преди това Камен Новиков си го върна на Пепи Котев за загубата предишната седмица, а шампионът отпреди две седмици Станислав Иванов мина като на парад през Божидар Георгиев 6-0. Иван Златков пък намери тактическа пътечка срещу играта на Пепи Иванов и въпреки жестоките загуби преди това, сега се държа плътно до своя съперник в по-голямата част от срещата, но в крайна сметка загуби 3-6.

Най-горе в схемата пък Калин Кънчев показа ниво и рутина и се справи с мега агресора Наско Маринов 6-3.

Така четвъртфиналите в интерес на истината изглеждаха една идея по-малко интересни.  Прогнозата се оказа вярна. Любо Маринов победи Станислав Иванов 6-3, Калин Кънчев не даде гейм на Камен Новиков, редовният участник в четвъртфиналите Йордан Пичуров загуби 2-6 от Милен Германов, а Петър Иванов направи силен мач с Трифон Стефанов, който крампира в края на мача и дори не можа да довърши срещата.

Така до полуфиналите се добраха най-добрите тази неделя, а драмата в единия мач беше страхотна. Любо Маринов, който излезе като аутсайдер с Калин Кънчев, бе непоклатим и в този двубой. Той водеше с 4-2 и 5-3, но Кънчев успя да се върне в срещата. Стигна се до 6-6, а двубоят беше невероятно изстискващ физически и психически. Никой обаче не искаше да загуби този мач, а избликът на нерви заради допълнителните искри между двамата беше нещо нормално. При 5-5 Маринов изглеждаше разколебан психически, след като изпусна няколко мачбола, а в един от тях мрежата се намеси безпощадно в полза на съперника му.

Тайбрекът обаче започна отлично за Маринов. Със стабилна игра от дъното на корта, много лифт и терор от форхенд във всички посоки, той поведе 5-1.  Краят на тайбрека обаче още бе далеч. Калин не се отказа въпреки изоставането и на свой ред обърна нещата с много сърцата игра –6-5 и мачбол! Любо Маринов обаче още веднъж не трепна, а с прибързана атака Калин сгреши. При 7-7 Любомир отново стигна до мачбол и след това не го пропусна, след непредизвикана грешка и аут на Кънчев.

В другия мач абсолютният аутсайдер на фона на последните резултати Пепи Иванов поля със студена кофа вода Милен Германов. Последният бе убеден, че няма как да загуби, но това бе илюзия. Въпреки първоначалното изоставане след ултра агресивната игра на Германеца, Санторото не загуби увереност, че може да спечели тази среща. След 0-2 той спечели много важни точки постепенно обърна развоя не само откъм геймове, но и игрово, където почна да доминира, за да се поздрави заслужено с победа 6-3.

Във финала поне на хартия Маринов трябваше да е разбит физически, а Пепи Иванов изгледаше свеж. Да обаче Любо доказа, че физическата му форма е на мега ниво. Видимо достатъчно свеж и психически силен, той спечели няколко много важни точки във възлови моменти, след което се откъсна и спечели срещата 6-2.

lubo marinov santoro

Това със сигурност бе важна титла за Любо Маринов малко преди Мастърс турнира. По време на летните серии той спечели цели 6 титли, а тази зима това бе едва първи негов трофей покрай доминацията на неговите противници Кънчев и Германов.

Така възелът преди Мастърс турнира се затяга, а Кънчев запазва преднината си от около 100 точки начело на генералното подреждане.
Резултатите от турнира вижте ТУК
Ранглистата ТУК
Записването за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply