Калин Кънчев увеличи преднината си на върха с нова титла

Kалин Кънчев увеличи преднината си на върха в ранглистата на „Диана“ и вече започва да изглежда трудно достимижим на първото място за крайния сезон.

Калин спечели четвърта титла този сезон, след като в неделя победи на финала основния си съперник Едиз Батран със 7-5. Двубоят бе много интересен и загубилият трудно прие загубата. Мачът бе особено оспорван, след като Батран поведе 2-0, Кънчев обърна до 4-3, а Едиз направи 5-4, за да загуби последните три гейма.

Този уикенд бе най-студеният тази зима, но това не спря 28 човека да се запишат за участие. Въпреки това няколко от тях не дойдеха за срещите си, а ТК „Диана“ учтиво моли всеки, който се е записал, да има отговорността да се появи за своята среща или най-малкото да предупреди навреме.

Постоянно присътващият напоследък в полуфиналите или финалите Милен Германов победи в първия си мач, но след това се отказа заради сериозна настинка. Най-прогресиращият младок Орлин Златарски пък отново стигна полуфинал, както и друг талант, загубил блясък напоследък – Станислав Иванов – Стамбата.

Иначе дербито, което направи най-силно впечатление след финала, бе сетът, продължил 110 минути на Станислав Георгиев -Хотдога срещу Даниел Стоименов – Униклото, затова и ще е интересно да се обобщи.

В мач почти без уинъри, но с невероятно желание за игра, двамата се вкопчиха в нечовешка битка още от самото начало, а разменените между тях заплахи преди мача бяха само слухове, които не можеха да бъдат официално потвърдени. Нямаше значение дали точката ще струва 10, 20 или 100 удара, важното бе тя да се спечели, което изуми всички, гледащи дербито на 1 кръг, а публиката ставаше все повече и повече. Дори стратегът Пепи Котев заряза плетенето на ракетите и дойде от Подуяне, за да види сблъсъка на живот и смърт. Станислав поведе 3-0, но Стоименов обърна 5-4. Хотдога направи 6-5 и поведе 5-2 в тайбрека, но след това лицето на Уникло за София направи пълен обрат до 7-5 точки. Малко преди това бе завършил петсетовият двубой на Джокович срещу Жил Симон и двамата бяха явно вдъхновени от гледаното. Георгиев дори приличаше по вид и поведение на летящия французин. От време на време Тихомир Желев пък току звънкаше на някой зрител, притеснен дали няма да бъде подобрен недоказаният му рекорд за най-дълго разиграване.

И така битките на „Диана“ продължават преди големия шлем в края на сезона – а именно Мастърсът на първите 16 в ранглистата, който е смятан за най-престижният турнир на сезона, който ще се падне малко преди най-чаканата битка за летния сезон – турнирът в Пловдив в памет на Захари Джевизов – Зашо.

Схемата от турнира вижте ТУК
Ранглистата ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply