Любо Маринов се поздрави с титла за ЧРД

Любо Маринов отпразнува подобаващо 38-ия си рожден ден. Ден след като стана по-силен с още една година, той показа класа и не остави никакви колебания, че заслужаваше купата на 12-ия зимен турнир.

Маринов направи безгрешен финал, в който надигра с 6-1 Едиз Батран. Последният на теория имаше ясна визия как да победи съперника си и се чувстваше уверен, че ще спечели първа титла на „Диана“, но плановете му се оказаха грешни. Очакваните грешки при по-дълги разигравания така и не дойдоха от страна на Любо. Той демонстрира много добър сервис, направи няколко важни излизания на мрежата в ключови моменти и показа супер физическа издръжливост, за да пречупи в най-важните първи геймове Батран, от който неотдавна бе загубил. За Бартан пък това бе трето поражение на финал тази зима от три опита.

26 бяха участниците тази неделя, като голямата изненада бе отпадането на Милен Германов още в първия му мач. Той се изправи срещу Чавдар Иванов. Техничният опонент имаше неотдавна сериозна загуба, но този път си бе взел бележка и даде всичко от себе си за победата. Германеца пък не бе в очакваната форма, след седмица извън кортовете и закономерно загуби. Чочо Иванов обаче направи пирова победа, защото още следващия мач нямаше сили да се противопостави на Любо Маринов, но въпреки това загуби не много лесно 3-6.

Пробивът на деня път бе на Станислав Георгиев – Хотдога, който достигна до полуфинал. Той показа невероятен характер и желание за победа във всичките си мачове, гарнирани с много излизания на мрежата. Още в първия срещу брата близнак, Станислав губеше 0-3. Може би разконцентриран от огледалния на вид съперник, но играещ различно като стил, определяният от много хора като двойник на Жил Симон губеше 0-3. Стаката обаче започна да намалява разликата. В крайна сметка Хотдога обърна 7-5 Мирослав. След това Станислав се справи отново с много битка със Себ Кочнари 6-4, а след това дойде ред и на друг шампион Никос – 7-6, на който ракетата отнесе всички негативи за загубата. В полуфиналите обаче Стаката бе спрян категорично от Маринов, но все пак му остана успокоението, че направи и дежурния си вече станал хотдог удар.

От другата страна на схемата отново силно представяне направи талантът Орлин Златарски. До достигането на полуфиналите кардиологът вдигна пулса до краен предел на Светослав Козалиев, но особено на Станислав Иванов. Вторият, от който се очакваше следващата крачка в прогреса през този сезон, трябваше да сломи глава пред супер атрактивния Златарски, който го победи с 6-1, а самият Станислав изглеждаше бесен. Орлин обаче след това за кой ли път срещна непреодолим съперник в лицето на Едиз Батран. Изглежда той има винаги рецепта срещу агресора и пак го победи, този път дори с 6-0.

На върха в ранглистата продължава да води Калин Кънчев, но Едиз Батран съкрати сериозно разликата с него.

Схемата от турнира вижте ТУК

Ранглистата вижте ТУК

Очаквайте и интервюта от двубоите, които можете да видите в страницата Sofia Tennis Challenge

Share Now

Related Post

Leave us a reply