Битката за Мастърса започва

Напрежението около заключителната част на сезона расте. Както всички знаем, най-престижната титла винаги е била и ще бъде Мастърс турнира, който се провежда в края на всеки сезон.

На него поканени да участват са първите 16 в ранглистата с пет изиграни турнира, а правилникът е ясен – групи от по 4 отбора, след което елиминационна фаза от четвъртфинали нататък. Самото достигане до финалния турнир обаче също е достойно за уважение, защото конкуренцията на „Диана“ винаги е била голяма, а нивото все по-високо.

На тенис жаргон в София, Мастърс турнирите на „Диана“ плюс пловдивския турнир „Зашо“ са приемани като големите шлемове в любителския тенис за годината.

И този път ще сме в линията на АТП тура с месец почивка между два шлема. Мастърсът ще се проведе точно в началото на същинската пролет – 27-ми март, а месец по-късно – 22-24 април, ще е „Зашо“.

Само този, който е достигал до финалната фаза на някой от тези турнири, има идея за колко труден и физически унищожаващ формат става въпрос, при това със задължителното условия да запазиш и нивото си на игра докрай.

В момента битката на „Диана“ и за голямата купа за победител в ранглистата, и в периферията на 16-ката е много сериозна. Калин Кънчев сериозно се е устремил към шампионския пояс, но трябва да знае, че точките на Мастърса ще бъдат удвоени и може да бъде изненадан.

В периферията пък нещата стоят по съвсем различен начин. Там е пълна мистерия кой ще влезе в 16-ката. Дори двукратен мастърс шампион и доказан боец като Емо Велчев се намира извън първата 20-ка.

До края на сезона остават 6 турнира и битката ще е повече от колосална. Затова време е всички да влизат в режим и да не забравят да си отменят ангажиментите за епичния край на сезона, който ни очаква.
tennis_1024x576
Нека и да припомним изминалите шампиони….

Мастърс лято 2015: Милен Германов – Калин Кънчев 6-3
Мастърс зима 2014: Мартин Михайлов – Теодор Венков 6-4
Мастърс лято 2014: Теодор Венков – Калин Кънчев 6-0
Мастърс зима 2013: Радослав Владимиров – Милен Германов 6-3
Мастърс лято 2013: Милен Германов – Теодор Венков 6-1
Мастърс зима 2012: Станислав Савев – Милен Германов 7-6
Мастърс лято 2012: Емил Велчев – Васил Пенчев 6-4
Мастърс зима 2011: Емил Велчев – Асен Георгиев 6-1
Мастърс лято 2011: Милен Германов – Валентин Желев 6-0

Шампиони от минали сезони

Човек 1

2014

тест

човек 2

2012

тест

Title

Share Now

Related Post

Leave us a reply