Трета титла за Шопов тази зима

Даниел Шопов спечели поредна титла на „Диана“. Този път той бе безапелационен отново и не даде никакъв шанс на конкуренцията. Дори почти непобедимият пред 2015-а Теодор Венков не можа да му окаже някаква съпротива и загуби 0-6 в полуфинала.

Общо Шопов загуби четири гейма в пет срещи, като ако има все пак някакъв мач, в който е получил някаква съпротива, това бе финалът срещу Едиз Батран. В него двубоят бе гейм за гейм и имаше надежда, че може да стане някакво дерби до шестия гейм, когато Шопов проби и след това оформи крайното 6-2.

Но като изключим доминацията от страна на Шопов, имаше интересни мачове и доста драми. Номер 1 обаче бе полуфиналът Пепи Иванов – Батран. Самият Иванов имаше отчайваща нужда от точки, за да се доближи до 16-ката за Мастърса, преди последния турнир, който е тази неделя. Поради тази причина той игра на предела си, победи пернишкия ас Чавдар Иванов, а след това си го върна на Латин за студения душ миналата неделя (1-6) и този път го надигра 6-4 в четвъртфиналите. От друга страна Батран завоюва две лесни победи преди това, за да се оформи дербито, което преди три седмици завърши в полза на Едиз след 6-4. И сега той се оказа победителят в драмата. От 3-1 Батран се оказа губещ 3-5, но се върна отново в мача. Стигна се до тайбрек, в който лидера в ранглистата спаси мачбол при 5-6, а след това в критични разигравания успя да измъкне с 8-6 супер битката.

За другия полуфинал пък едва ли има какво да се каже. Шопов и Венков стигнаха абсолютно безапелационно до тази фаза, а в нея Теодор претърпя втори пореден категоричен удар от съперника си, който беше максимално агресивен и не даде на съперника си да играе неговата игра.

Трябва да се отбележи и дербито на втори кръг между Калин Кънчев и Христофор Минев. Двамата редовно играят заедно и беше интересно кой ще вземе превес в турнирна фаза. Вторият се оказа по-стабилен и хладнокръвен и нанесе изненадващ удар на Калин, който се бори за първото място в ранглистата. Загубата го отдалечи от първата позиция, където Батран вече му води с 55 точки.

В неделя предстои последният турнир преди Мастърса. После ще има една неделя пауза, в която ще има отворен турнир на двойки, и на 27-ми март ще е голямата битка.

Новата ранглиста вижте ТУК

Схемата от турнира ТУК

Интервюта след срещите в Sofia Tennis Challenge

Share Now

Related Post

Leave us a reply