Стан Савев спечели петия летен турнир на „Диана“

Станислав Савев спечели петия летен турнир на „Диана“. Сакса, който е един от рекордьорите по титли на турнира надделя на финала над друг стар познайник на „Диана“ още от първите години на състезанието – Асен Георгиев. Двамата абсолютно заслужено стигнаха до тази фаза, но там постоянството на Савев във важни моменти, му даде сериозно предимство, което се материализира с категорична победа – 6:1.

Общо 26 души се записаха за турнира, като тази неделя беше ясно, че времето няма да прави изненади.

Интересното, е че в първите два кръга нямаше почти никакви завързани мачове, ако не броим победата на Димопоулос над Казаков с 6-4 и тази на Георги Христов над Тихомир Желев с 6-4. Във втория мач драмата бе сериозна, след като Христов правеше многобройни двойни грешки и се наложи дори да бие сервис отдолу, за да стабилизира играта си и да победи Тишо Желев.

В четвъртфиналите Сакса надигра с 6-2 Пепи Котев, Станислав Георгиев показа традиционно стабилния си подход и беше непреодолим за Себ Кочнари – 6-2, въпреки че мачът беше много оспорван и разликата дойде от важните точки. В останалите два изходът беше трудно прогнозируем – 7-5 за Тишо Попов срещу Наско Савов и 6-4 за Асен Георгиев над Жоро Лифта.

В първия полуфинал Сакса се справи след 6-3 със Станислав. При 3-5 Георгиев сервира за 4-5 и спаси 5 мачбола, после пропусна и шансове да затвори гейма и накрая крепостта падна.

Асен пък повече от убедително се справи с 6-1 над вероятно и вече поизморения Тишо Попов.

Така финалът закономерно бе между Сакса и Асен, но както стана ясно приключи бързо, което накара двамата финалисти да си спретнат още два приятелски сета и след това да изиграят и едни двойки.

Традиционната Лимонада пък бе завоювана от Камен Новиков. На финала лидерът в ранглистата се справи с Пепи Котев след 6-3.

Записването за следващия шести турнир продължава.

Share Now

Related Post

Leave us a reply