Трета титла за Любо Маринов това лято

Любо Маринов спечели трета титла това лято на „Диана“. След като преди седмица победната му серия бе спряна от Милен Германов, сега Любо не само, чеспечели отново турнира, но и се откъсна като лидер в ранглистата.

20 души се записаха за участие тази неделя, но и това не бе малка бройка предвид много горещото време и годишния турнир на IT специалистите на кортовете на БНТЦ.

Маринов победи в четири мача, като всички не бяха лесни, а спечелени с доста усилия – Слав Славов 7-5, Атанас Савов 6-4, Петър Иванов 6-4 и Васил Тодоров на финала 7-5.

Изключително рядко срещан беше обаче обратът в мача с Пепи Иванов. Той поведе 4-0, но Маринов извоюва знаменателен обрат след 6 поредни гейма в своя полза.

На обратната страна на медала бяха срещите на финалиста. Той се справи сравнително лесно с Емо Велчев след 6-3, а после победи Асен Георгиев с 6-2. На полуфинала го чакаше Орлин Златарски. Той бе надиграл в силен мачлидерът в ранглистата Никос Панетемитакис с 6-4.

Васко Тодоров обаче укроти Златарски след 6-2.

В началото на финала сякаш Тодоров изглеждаше по-свеж и имаше превес, играейки агресивно. Той поведе 3-1 обаче Любо Маринов още веднъж доказа, че няма да се даде на никого лесно и докара нещата до 5-4 в своя ползва. И двамата не сервираха на висота в този момент и пробивите в сервиса на другия бяха често срещани. Васил изравни до 5-5, но след това Маринов вдигна летвата в ключов момент, който му донесе поредна титла на „Диана“.

Схемата от турнира вижте ТУК

Ранглистата ТУК

Записването ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply