Фаталните 13 опита стигнаха на Пепи Иванов, за да вдигне отново купата на „Диана“

Пепи Иванов най-накрая спечели титла на „Диана“. След фаталните 13 неуспешни опита, в крайна сметка Санторото грабна титлата от 14-ото издание, отстранявайки за подарък и неприятен за него съперник на финала – Милен Германов, който имаше два спечелени турнир в последните си две участия.

След месеци на търсене на печелившата формула, Санторото мина през сериозни съперници, за да вземе титлата.

30 ентусиасти се събраха в жестоката неделна жега. За някои температурата беше истинско изпитание, но въпреки това останаха на корта. Пепи Иванов пък показа перфектна физическа форма.

Лимонадената схема, която вече стана Бирената, заради умното решение за двулитрова бутилка „Пиринско‘‘ за победителя, бе спечелена от Иван Славов.

Като цяло турнирът иначе протече без изненади. Предвижданията, че Германов и Иванов ще стигнат до финала се оказаха верни, въпреки че всеки имаше своите важни моменти, в които трябваше да покаже на какво е способен, за да продължи напред.

Такъв бе моментът за Германеца, който губеше 4-5 от Даниел Стоименов, но успя да направи обрат. Срещата имаше емоционален заряд, тъй като точно преди 5 години на същата дата Стоименов бе спечелил единствената си досега титла на този турнир, отстранявайки именно Германов на финала с 6-1. Освен това двамата заедно стартираха с тениса предsantoro-germanecи осем години и първите години битките бяха на живот и смърт. Сега, поне на книга класите трябваше да бъдат доста по-различни, но със себераздаване, Даниел направи обрат от 2-4 и малко не му достигна да постави на колене Германов, който спечели останалите три гейма.

След това пък Милен се справи със стар познайник Васко Тодоров, който победи с агресивна игра 6-2.

Санторото пък мина през своя рубикон след като губеше 0-3 и 1-4 от Стефан Шопов в полуфинала, но го обърна майсторски до 6-4.

В другия мач от полуфиналите пък Германеца без проблем победи напиращия да притесни лидерите в аматьорския тенис в София Станислав Георгиев – Стаката – 6-1. При резултат 2-1 обаче се случи много интересна ситуация, в която Германеца направи изключително умно решение, което матира противника му. В непоносимата жега кортът трябваше да се полее. В тези пет минути пауза с един два хитри въпроса за новата версия на iOS и невъзможността на Стаката да даде правилен отговор, вирусът в главата на айтито беше коварно пуснат и той направи три поредни двойни грешки след това, мислейки повече за айфони, отколкото за тенис, с което играта му тотално се разпадна. Следващият път Стаката се закани, че ще отговори на удара с удар с още по-ужасен вирус, който ще бъгне играта на Германеца. След мача Станислав Георгиев търсеше организаторите да се оплаче от психоатаката, но нямаше кой да удовлетвори молбите му и да разбере коварния начин, по който бе надхитрен.

Във финалната среща Пепи Санторото беше готов да остане завинаги на корта, но да вземе титлата. При Германеца нещата не стояха така. Неговата агресивна игра изискваше да е физически в топ състояние, а той не беше. Това предупредели и стратегията на мача. Германеца опита да бъде агресивен, но бързо натрупа сериозен пасив 1-4. След това той смени тактиката и остави Пепи да води малко повече разиграванията. При 5-3 Санторото имаше пет мачбола. Някои бяха отразени блестящо от Германеца, други пропуснати от плевенския джентълмен. В крайна сметка обаче Милен се задържа в мача и мислите на Петър от последния обрат на финал, когато петкратният мастърс шампион го обърна именно от 3-5 до 7-5, се завърнаха. Последният гейм дори тръгна с рядко срещано явление – непредизвикана грешка от Санторото. Изненадващо, но след това и Германеца направи три аута  и не можа да притесни достатъчно Пепи, който заслужено печели първа титла това лято.

С победата си той изпревари Милен и зае третото място във временната ранглиста. Водач е Любо Маринов, следван от Никос Панетемитакис.

Схемата от турнира ТУК

Ранглистата ТУК

Записването за следващия турнир ТУК

*Турнирът на „Диана“ е най-големият ежеседмичен такъв  в София и е отворен за всички тенис аматьори, които не са играли тенис професионално след 14 г. или не са инструктори по тенис. Таксата за участие за летните турнири е 20 лв. Играе се на 6 корта с регламен един сет до 6 гейма.  Състезанието се провежда всяка неделя от 11 часа.

Share Now

Related Post

Leave us a reply