Батран най-сетне вдигна бленуваната първа титла на „Диана“

Едиз Батран най-сетне завоюва бленуваната първа титла на „Диана“. След шест неуспешни опита, набиращият скорост тенислюбител счупи каръка. Той надигра на финала Пепи Иванов с 6-3 и напълно заслужено вдигна купата.

 

И Батран обаче трябваше да премине през своя Рубикон, за да вземе турнира. И той беше още в първи кръг. Едиз се изправи срещу непредсказуемия боец Данаил Йонов. Въпреки че изглеждаше тежък фаворит, Батран почувства, че може да се случи най-лошото – Йонов да има ден и играта му да спори. Свеж и мотивиран, Данаил обърна играта и резултата в своя полза след 1-2 и доведе нещата до 5-3. В няколкото равенства обаче Йонов не можа да стигне до мачбол, пропускайки и някои доста лесни за него ситуации. От друга страна Батран също прояви типичния си корав дух и не се предаде до последно. Това му донесе гейма, а след това с физическа мощ той пречупи Йонов и си взе мача 7-5.

Латин Латинчев беше си задал цел за достигане минимум до полуфинал, но бе изненадан от завръщащия си след контузия Сашо Китов, който го победи със 7-5 във втори кръг. Прекалено голяма хапка за него обаче след това Пепи Санторото и неговия дефанзивен стил. Китов пробва доста опции, но след 2-3 не успя повече да запише гейм.

Проблеми в първи кръг имаше и друг основен фаворит Милен Германов. След тежък двудневен поход в планината, той излезе изморен на корта, мислейки само как да се разходи за победата в първи кръг срещу Цецо Ценков. Последният обаче видя настройката на съперника и даде всичко от себе си да го изненада. С хубава игра Ценков водеше с 3-0, но в крайна сметка загуби 5-7 от фаворита. След това Германеца набра скорост и победи Нестор Динков и Орлин Златарски, преди да излезе в пореден трилър срещу Петър Иванов.

Впечатление направи и Тодор Карагяуров. Момчето успя да се справи със стабилния Станислав Георгиев – Стаката след дълъг и тежък мач в жегата, но за награда победа 6-4. За съжаление обаче той нямаше отговори на играта на Батран и загуби 1-6 в полуфиналите, след като преди това записа служебнапобеда над Васил Тодоров.

На турнира се появи и зрелищният Филип Христов – Бекхенда. В типичния си агресивен стил той отнесе борещия се за първото място в ранглистата грък Никос 6-2, но при 2-4 с Едиз на четвъртфиналите се контузи.

Така Батран без проблеми след първия си мач достигна до финала, очаквайки съперника си.

В долната част на схемата Германов и Петър Иванов излизаха в пореден сблъсък между тях като силите са винаги изравнени. За разлика от предишния финал в неделя, когато видимо Германов бе изтощен, този път той игра на високо ниво. В първите геймове изглеждаше, че Милен знае как да победи Санторото. Той играеше много агресивно и разнообразно и сякаш пробивът висеше на косъм. Пепи обаче прояви много сигурност и спокойствие и изчака своя момент, за да поведе 4-2. После Германеца намери път обратно и направи геймовете 4-4. При 5-6 обаче Санторото остана стабилен, докато мислейки и вероятно за тайбрека, Германов допусна няколко лесни грешки и заслужено по-стабилният в този мач Петър спечели.

Във финала обаче последният излезе без физическия арсенал, който е изключително важен за него. Това бе трети пореден мач за Санторото и той не можа да извади нужната свежест.

В същото време Еди Батран очакваше, че нещата ще седят по този начин и търпеливо играеше своята игра, базирана също на никакви грешки и чакайки правилния момент да дръпне в резултата. Така накрая заслужено наложилия се като един от най-силните любители в последната година, спечели дълго чаканата си първа титла.

Резултатите от турнира ТУК

Ранглистата ТУК

Записването за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply