Радо Владимиров показа класа в завършека на летния сезон

Радо Владимиров показа класа в завършека на летния сезон. Той спечели драматично последния турнир на „Диана“, след като отрази дори три мачбола. Формата на люлинския номер 1 е важен елемент, тъй като една от основни му цели да е атакува завършващия с Мастърс турнир сезон в средата на октомври.

Радослав победи със 7-6 Пепи Иванов.

И тази неделя интересът бе много голям. 36 човека се записаха за участие, сред които няколко абсолютно нови лица. Основните фаворити за титлата бяха така начената ‚ “голяма четворка“ – Пепи Иванов, Милен Германов, Любо Маринов и Владимиров.

Не трябваше обаче да се изключват и имена като Едиз Батран, Стефан Шопов, Наско Маринов и Георги Христов, които също във всеки един момент са готови да нанесат своя удар.

Турнирът се получи и много оспорван, защото доста от лидерите изпитаха затруднения по пътя си, но това допълнително засили интереса.

Първият, който излетя аут, беше Едиз Батран. Намиращият се в не много добра форма Едиз беше изненадан от Иван Златков. Последният игра умно, с доста излизания на мрежата върху бекхенда на своя съперник. Победата беше още по-изненадваща, след като Златков направи мега обрат от 2-5 до 7-5.

Радо Владимиров също не взе толкова лесна победа, колкото очакваше и даде 4 гейма на Георги Георгиев –Пърси.  Третият, изпитал проблеми, бе Стефан Шопов. Русенската пантера надигра трудно със 7-5 Наско Савов, който му приложи в пълна степан своя стил с много заложени капани.

В най-долната час на схемата само Пепи Санторото даваше рядко дори гейм на своите съперници.

За участие се беше записал и Наско Маринов – Чоко. Агресор номер 1 в любителския тенис обаче не беше играл сериозно от доста време и това си пролича. В осминафиналите Жоро Христов беше този, който взе скалпа му след 6-3.

Претендентът за титлата в ранглистата Милен Германов също не мина без проблеми. Той водеше с 5-1 срещу младия Слав Славов, но допусна изравняване, след което спечели 7-5.

Сръбската надежда Душан Цветкович тръгна мощно срещу Камен Новиков след 6-2, но при 0-3 от Радо Владимиров се отказа. В схемата бе и Орлин Златарски. Талантът реши в този ден да приложи постоянни удари. Той даде трибют към предстоящия финален мач на Джокович и бе наплел ракетите си с неговия кордаж и същите килограми. Това даде добро отражение през целия ден – победи двама съперника с категорично превъзходство, но срещу Германеца, малко не му достигна да сътвори изненадата. Два пъти той сервира за мача след като от 1-4 направи обрат до 5-4, но и двата пъти Германов беше много по-стабилен във важните моменти, както и тайбрека и взе срещата.

Петият в ранглистата Станислав Георгиев отново стигна до мач с Радо Владимиров. Предишният път той бе на две точки от победата, но този път не успя да бъде толкова конкурентен и загуби 2-6.

Последният от голямата четворка, който трябваше да си проправи път до полуфиналите, бе Любо Маринов. Подобно на Германов и той изпусна огромен аванс в първия си мач със Станислав Иванов – Стамбата. Любо ръководеше играта и имаше няколко гейма аванс, но намиращия се от много време в тежък тенис период Иванов някакси успя да изравни до 5-5, след което финалистът от „Зашо 2014“ елиминира своя опонент. Последваха и победи над летящия Иван Златков 6-3 и кървава такава срещу Стефан Шопов 7-5.

Така до полуфиналите никой от голямата четворка не бе победен. Милен Германов излезе срещу Радо Владимиров в поредния блог блъстър между големи приятели. И двамата бяха много стабилни в подаванията си закономерно стигнаха до 6-6. В тайбрека обаче Германеца започна с две-три лесни грешки от чисти позиции на форхенд, което се оказа прекалено голям негатив за компенсиране. Радо видя възможността и веднага се възползва по правилния начин, повеждайки 6-0 и печелейки 7-2 в крайна сметка.

В другата част на схемата Санторото излезе срещу Маринов след три поредни турнирни загуби. Да, обаче този път статистиката не отчете своето влияние и нещата заприличаха на периода, в който Иванов побеждаваше почти винаги своя опонент. Категорична победа 6-2 за плевенския Дон Кихот и място на финала.

В него Иванов определено бе фаворит, съдейки по числата. Досега Пепи винаги намираше начин да победи Радо с постоянната си игра, липсата на грешки и ужасно правилната тактика.  В началото всичко сработи – 4-1. След това обаче Радо намали до 3-4, за да успее отново Санторото да направи 5-4 гейма в своя полза.

Настоящият летен шампион от миналия сезон, който е на път да защити титлата си, стигна до 40-0, което значеше три поредни мачбола. След това имаше и още един, но затова тенисът е страхотна игра. Радо спаси всички и се стигна до тайбрек, в който той отново прояви супер психика и спечели отново както и срещу Милен със 7-2.

Така той  влезе в топ 16 и вече се цели в „Мастърс“ титлата, която завоюва през зимния сезон на 2013-а година, когато в епичен турнир отне само с няколко точки наведнъж и шампионския трофей за сезона, и мастърс титлата от Германов.

„Смятам, че имам големи шансове да спечеля „Мастърса“. Той ми е много сериозна цел и атакувам с всички сили“, заяви Радо след победата.

Резултатите от турнира – http://tours.tennisdiana.com/?q=node/3477/bracket

Ранглистата – http://tours.tennisdiana.com/?q=node/2874

Share Now

Related Post

Leave us a reply