Радо Владимиров над всички в най-посетения турнир

Радослав Владимиров бе отново над всички в най-посетения турнир на „Диана“ това лято. Това бе трета титла от пет участия за него през сезона. Въпреки празниците, цели 42-ма любители изявиха желание да играят и не сгрешиха. Времето беше супер, организацията и скарата на ниво, а дербитата не липсваха.

Отново имаше международно участие, от пък Благоевград дойде най-силният любител на югозапада, за да премери сили с най-силната конкуренция.

И така записаха се и лидерите в класирането. Пепи Иванов някакси успя да се промъкне през тапите на магистрала „Хемус“ и да финишира навреме пред паркинга, за да изиграе първия си мач. Както е известно, той пътува от Плевен всяка неделя.

Други хора също успяха да минат навреме през задръстванията – като Даниел Стоименов и Веско Михайлов например, които взеха без проблеми отсечките съответно от Банско и Благоевград. Това обаче не успя да направи Милен Германов и той отпадна служебно от надпреварата.

Няколко много интересни мача имаше още в началото на деня. Любо Маринов срещна проблеми с Пламен Ставрев, но спечели 6-4. Последният след това спечели „Лимонадения‘‘ турнир. Орлин Златарски отново се справи със Светльо Козалиев (6-4), а Дани Стоименов даде сериозен отпор на Едиз Батран (3-6). Лидерът на Югозапада Веско Михайлов не срещна проблеми с Иван Златков и го победи 6-2. Техничарят обаче имаше мач с Батран след това, който криеше неизвестни. Явор Попов – един от най-добрите представители на плевенската школа, не можа да преодолее Георги Петров в един от редките пъти, когато работата му позволяваше да дойде на турнир. Иван Славов пък пречупи 6-3 Георги Христов – Лифта.

В осминафиналите Славов се справи и с Мартин Янев 7-5, а Георги Петров победи в тайбрек Камен Новиков. Орлин Златарски обаче не можа да се справи с не по-малко агресивния Георги Плешков, който го надигра с 6-4.

Едиз Батран след това се справи и с Веско Михайлов, показвайки страхотна психическа издръжливост. Така той го пречупи във всички важни моменти и спечели 6-1.

В следващата фаза всички мачове имаха заряд. Пепи Иванов постигна победа над Батран след 6-3 в дълга битка. Жоро Петров се справи и с Иван Славов 7-5 и си заслужи полуфинала.

Любо Маринов също имаше много проблеми с Георги Плешков – 7-5 в тежък мач с много битка. Радо Владимиров пък победи Асен Георгиев 6-3.

И така се стигна до полуфиналите. В тях първият мач бе разочароващ. Санторото се справи набързо 6-0 с може би преуморения Жоро Петров. Радо обаче победи с 6-4 Любо Маринов. Той поведе в началото с пробив и след това и двамата задържаха подаванията си.

Така на финала се очакваше още един трилър, подобен на последния, когато Радо спаси няколко мачбола, за да пречупи в тайбрек Пепи Иванов. Сега обаче това не се случи. С безгрешна игра Владимиров победи с 6-0 съперника си.

В класирането Пепи Иванов се откъсна с над 80 точки преднина пред Любо Маринов и 170 пред третия Милен Германов.

Радо Владимиров пък влезна в топ 16 и има реални шансове да играе на Мастърс турнира в средата на октомври.

Резултатите от турнира вижте ТУК

Ранглистата ТУК

Записването за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply