Мони Терзиев показа, че вече няма алтернатива в аматьорския тенис

Симеон Терзиев спечели отворения турнир на „Диана“ в неделя. Без реална конкуренция, той надви всички любители и показа, че разликата последните две години между него и аматьорите е станала прекалено голяма.

20 бяха участниците, които се записаха да играят, като правилото позволяваше всеки да премери сили, дори и професионалист. За да има повече тенис, разделихме участниците в 5 групи по 4 човека, като в директните елиминации продължаваха петте първи и трите най-добри втори.

Мони не за първи път участва в отворени турнири от неделните серии. Преди обаче срещаше сериозен отпор или допускаше загуба от някой от най-добрите, а сега даде шепа геймове. Още един състезател на ТК „Диана“ се включи и това бе Ивайло Марин, но той не можа да излезе от груповата фаза.

Самият Симеон иначе е достатъчно талантлив. За незапознатите той е един от най-добрите в неговата възраст в България и доминира конкуренцията последните две години, така че загуба от състезател като него, не може да бъде определена като реална такава. Предишният ден Терзиев бе завършил втори на Държавния турнир до 16 г., игран в ТК „Дема“ и бе спечелил титлата на двойки. Неговите успехи можете да видите във визитката му.

На финала Симеон се справи с Наско Маринов – Чоко. Последният, както всички знаем, има почти невъзможен за връщане форхенд в любителските среди, а и много професионални състезатели биха завидели на скоростта в него. Само че това не беше достатъчно срещу Терзиев. При 2-2 Чоко допусна пробив, а след това малкият талант затвори мача с 6-3.

В полуфиналите Монката се справи с 6-1 с Пепи Санторото, а преди това с Кирил Стоянов 6-1.

Наско Маринов пък също беше изключително солиден. В групата си той отвя без проблем всички, а след това в директната елиминация Асен Георгиев и Станислав Иванов. Последният направи изключително силен турнир, побеждавайки всички в групата си и елиминирайки Любо Маринов на четвъртфиналите с 6-3.

Стамбата предложи и голям отпор на Наско Маринов, но в крайна сметка крепостта падна след 7-5 в полза на агресора.

Интересен мач както винаги направиха и Милен Германов и Пепи Иванов, като този път победата бе за последния, който надигра в четвъртфиналите Германеца 6-4.

Това все пак беше подготвителен за старта на зимния сезон турнир. Началото на зимните сесии ще бъде на 20 ноември, а идната неделя няма да има турнир.

За съжаление не можем да ви предоставим всички резултатите от всички мачове в груповата фаза, тъй като излязъл ураганен вятър прати схемата там, където и Еркюл Поаро не би я намерил.

Share Now

Related Post

1 Comment

Leave us a reply