Калин Кънчев стовари още един удар върху конкуренцията

Калин Кънчев стовари още един удар върху конкуренцията. Той отново спечели титлата на „Диана“ и повеждайки убедително в класирането.

Доминаторът  в последно време Едиз Батран пък бе изпратен в нокдаун от Любомир Маринов, който му направи знаменателен обрат.

34 участници се записаха за неделната битка, която беше сигурно, че ще бъде изключително оспорвана.

Най-здравото дерби в 1 кръг беше между Станислав Георгиев и Даниел Стоименов. Двамата си имаха закачка и отпреди това и изходът от мача от двамата много стабилни и комплексни играчи, беше любопитен. В кървав мач Стоименов водеше в резултата, но в решителния моменти остави Стаката да използва повечето рутина, която беше ключова последният да измъкне мача 7-5.

Не бяхме виждали от доста време и интересния любител Хрис Минев.  Той направи добър турнир, достигайки до четвъртфинал. Именно Хрис бе човекът, който победи друг правещ впечатление играч – Трифон Стефанов.  В осминафиналите Минев го надигра 6-3.

Лидерът в ранглистата Калин Кънчев пък убедително взимаше своите мачове (6-0 с Никос Панетемитакис).

Станислав Иванов и Камен Новиков бяха последните двама, които се промъкнаха до четвъртфиналите в горната част на схемата след Кънчев и Минев. Иванов даде само два гейма общо на Георги Георгиев –Пърси и Христо Михайлов, докато Новиков четири на Георги Василев и Йордан Борисов.

kalin-lubo-marinovВ долната част нещата също изглеждаха изключително интересни. Стефан Шопов, поставен под номер 2, беше готов да торпилира Батран още в 2 кръг. Самият Батран пък смяташе, че няма конкуренция за титлата, Пепи Иванов – Санторото, трърдеше, че пътят от Плевен е най-малкото, което може да даде за още една купа от арените на „Диана“, а в засада Любо Маринов причакваше всички.

И така във втори кръг супер дербито беше Шопов – Батран. Вторият показа завидният си вече дух на победител и изхвърли финалистът от миналата неделя след 6-3. След мача си с Даниел Стоименов, Станислав Георгиев  се справи и с Чавдар Михайлов, за да стигне до среща с Едиз Батран.

Любо Маринов също нямаше алтернатива по пътя си след победи над Йордан Пичуров и Иван Златков, докато Пепи Иванов даде един гейм в два мача на Пепи Котев и Веселин Чочков.

И така в четвъртфиналите гледката се изясни. В първия двубой двамата много добри познайници Калин и Хрис направиха здрав мач. При 4-5 Минев сервираше и водеше 40-0, когато Кънчев го постави в безпомощно състояние, спечелвайки пет точки поред и реализирайки първия си мачбол. Така той изравни h2h статистиката им на 1-1.

Вторият четвъртфинал бе между Камен Новиков и Станислав Иванов. Един от най-добрите QA тенисисти не можа да направи още един отрицателен качествен контрол на адвоката както в последно време и този път бе заподозрян и осъден по не толкова бързата процедура, но със сериозна тежест, без право на обжалване – 6-4.

Интересен бе мачът Любо Маринов – Пепи Иванов. След като Иванов сложи лешник на Веселин Чочков, бе време животът да покаже, че ключът към всичко е баланс. Затова Санторото бе отнесен по същия начин от халата Маринов 6-0.

Батран бе последният, който влезе в полуфиналите. Той надигра в труден мач надъхания Станислав Георгиев 6-3.

В първия полуфинал Калин Кънчев не се церемони много, много с Камен Новиков и надигра 6-2 адвоката.

Вторият двубой обаче бе знаменателно интригуващ. След месеци без турнирна загуба, Батран най-накрая падна в нокдаун.
Той доминираше изцяло в мача до 4-1. И когато никой не очакваше да види обрат, се случи точно това. Любо Маринов не се предаде и продължи да играе своята си игра, докато Едиз видимо се измори и започна да изнемогва. Точно това и чакаше маратонеца Любо, който има опит как да вземе превъзходство в такава ситуация – 1-4 – 6-4.

spor-diana

По този начин така и не можа да се осъществи очакваното с много интересен дерби Кънчев – Батран, но пък Любо Маринов беше повече от достоен и заслужил заместник.

Във финала Калин повече 5-1 за отрицателно време. И отново обаче Любо не се отказа, а продължи да следва неотлъчно стратегията си. От 1-5 Маринов тръгна към нов обрат. Той стигна до 4-5 и тогава най-накрая падна победен, след като Калин го проби в последния момент преди психологическото изравняване.

И така, с две титли от две издания, Калин вече дава заявка за много сериозни постижения тази зима.

Следващата неделя сингъл арената отново ще е отворена за всички, а на 18 декември се събираме за коледния традиционен двойков турнир.

Всички резултати ТУК

Ранглистата ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply