Нов шампион на „Диана“

Трифон Стефанов стана третият зимен победител на „Диана“.  В изключително тежък турнир той пребори всички и успя в третия си опит да грабне престижната титла.

Този път участниците бяха 38 и елементът на физическа издръжливост, примесен с трудното комбиниране на мачове и почивки за мускулите, имаше съществено значение. А определено в това отношение Трифон и още двама-трима от най-добрите имаха сериозно преимущество.

37 мача определиха победителя, а малко оставаше да бъде премината и границата от 300 изиграни гейма в един турнир, като те спряха на 292.

Финалът бе прекрасен завършек на всички битки и предложи необикновена драма и обрат, но за това по късно.

Още в 1 кръг имаше много интересно дерби. Жребият противопостави Милен Германов и Стоян Мирев от Търговище, който тази година има амбиция да играе за класиране в мастърс 16-ката. Дерби обаче не стана. Германеца показа, че се намира в чудесна форма и с агресивна игра на остави шансове на своя приятел – 6-1.

Всъщност в целия турнир имаше само три мача, който бяха повече от десет гейма, но и трите не стигнаха до тайбрек, а завършиха с резултат 7-5. За щастие един от тях беше финалът, а общо в два главен герой бе финалистът Любо Маринов.

И така, без много дербита, се стигна до четвъртфиналите, в които първият поставен Стефан Шопов записа трета поредна победа с 6-0, след като победи Йордан Пичуров. Трифон Стефанов се справи със същия резултат със Станислав Иванов, Милен Германов нямаше проблеми с Душан Цветкович 6-1, а Любо Маринов пребори в тежък мач, продължил час и половина, Пепи Иванов 7-5.

В полуфиналите Шопов, който до този момент имаше само победи на нула, взе само гейм на Любо Маринов, който продължи да впечатлява с физическа издръжливост.

Трифон Стефанов се справи и с Милен Германов. Вторият подходи агресивно към срещата, но мерникът му не беше добър, а опонентът му знаеше как да се защитава и да играе умно което му донесе победа 6-2.

Така закономерно се стигна и до финала между Любо и Трифон. Маринов играеше много агресивно в третия си мач без почивка и той тръгна много позитивно за него. Той поведе 4-1, след това 5-2. И точно когато обаче нещата изглеждаха, че отиват към своя край, започна обратът. Методично и внимателно, Стефанов започна да намира пробойни в изморения физически локомотив Любо Маринов. Съперникът му показа, че не е по зле физически и няма да се откаже. В много качествена битка Стефанов спечели пет поредни гейма и грабна бленуваната титла.


Резултатите от турнира вижте ТУК

Ранглистата вижте ТУК

 

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply