Школата на ТК „Диана“ с още един успех: Виктор Марков с финал на републиканско

Школата на ТК „Диана“ записа още един прекрасен успех. Нашият състезател Виктор Марков игра два финала на държавното първенство до 12 г., което се проведе на твърди кортове в ТК „Бароко спорт“.

Малко не достигна на Виктор да грабне поне една титла, но успехът му въпреки това бе огромен. Марков достигна финал и на сингъл, и двойки.

В основната дисциплина, след като в първи кръг почива, младият талант, четвърти поставен в схемата, победи Боян Баев (СДК Троян) 6-3, 6-2. В четвъртфиналите Марков се справи със същия резултат и с Димитър Къртев (ТК „Железничар“ Пловдив).

В полуфиналите обаче малкият трябваше да покаже и силна психика срещу състезател от Дряново. Неговият партньор на двойки Димитър Пенчев взе с 6-1 първата част, но нашето момче се мобилизира и направи категоричен обрат 6-2, 6-3.

Финалът бе драматичен. Виктор се изправи срещу поставения под номер 1 в схемата Адриано Дженев и започна много добре срещата. Поведе 5-2, но не можа да затвори сета, което щеше да е ключов момент в мача. Случи се обратното. Отпускане и малко липса на шанс обърнаха развоя и Адриано обърна с пет поредни гейма мача – 7-5. Във втория сет трябваше време на Виктор да преодолее неприятният обрат, а Дженев се възползва максимално от това и бързо спечели 6-2.

Треньорът на младия състезател Григор Костов бе доволен от представянето на своя състезател:  „Виктор се завърна след скорошна контузия и се представи доста добре. Игра стабилно от основна линия и на финала имаше добър шанс да спечели титлата, така че представянето му е доста успешно“, заяви Григор.

Viktor Markov22

С второто място на Държавното лично първенство до 12 г. Виктор Марков се класира в националния отбор по тенис и предстои да участва в зимната европейска отборна купа, която ще се проведе в Австрия.

На двойки със своя партньор Димитър Пенчев, Виктор записа победи над Ивайло Симеонов (Дряново) и Димитър Чилов (ТК „Августа Траяна“) 6-1, 6-2. В полуфиналите победени паднаха Борислав Златанов (Пазарджик)/Димитър Къртев 6-4, 7-5.

Във финала обаче отново Адриано Дженев не успя да бъде преодолян. Заедно със своя партньор Велизар Илиев те надиграха с 6-4, 6-2 Виктор и Димитър.

Share Now

Related Post

Leave us a reply