Александър Донски отново е държавен шампион за мъже

Нашият състезател Александър Донски ТК „Диана“ стана отново шампион на държавното лично първенство за мъже на закрито. Надпреварата се проведе от 23-и до 28-ми януари в зала „София“.

Във финалната среща Донски направи обрат и победи с 3-6, 6-3, 6-4 Александър Лазов от НСА.

Така Донски дублира титлата си от предната година на държавното първенство в зала и получи като награда право на участие в основната схема на турнира от сериите АТП 250 „DIEMA XTRA Sofia Open 2018“.

За да триумфира с първото място, Донски последователно победи Златан Палазов, Александър Лазаров, Васил Младенов и Александър Лазов.

Лазов започна по-добре срещата и поведе с 3-0. До края на сета поставеният под №1 Лазов не допусна пробив и спечели с 6-3.

Във втората част Донски постигна един пробив и спечели с 6-3 след солиден сервис. В решителната трета част Донски проби за 5-4 в много важен момент. На собствен сервис той затвори мача при четвъртия си мачбол.

final1

Наградите на победителите връчиха Пол Макнами – двукратен шампион на двойки на Australian Open и турнирен директор на DIEMA XTRA Sofia Open и Катерина Генова – ген.секретар на Българската федерация по тенис

final2

final3

final5

final4

Share Now

Related Post

Leave us a reply