Неуморимият Пепи Иванов продължава да се влага на максимум и да печели

Пепи Иванов продължава да се влага на максимум в тениса и отново се качи на върха в „Диана“ след два неуспешни опита. Тази неделя Санторото се справи със санданския номер 1 Костадин Панов (6-4), взе категоричен реванш от Калин Кънчев (6-2) и накрая победи Кирил Стоянов с 6-2.

Само 16 бяха участниците тази неделя, но нивото въпреки това беше премиум. Кирил Стоянов надигра в епичен сблъсък със 7-5 завърналия се от Австралия Стефан Шопов, на който движението му по корта беше по скоро като на коала, отколкото на гепард, а известният като преподавателя по тенис чичо Киро само това и чакаше, за да елиминира един коварен съперник по пътя.

Голямата бомба хвърли петричкият номер 1 Иван Иванов. Въпреки неотложните си бизнес ангажименти всяка неделя, за да осигури здравословен живот на нацията, той се пусна на турнира и веднага показа завидния македонски непукизъм, след като без много, много да му мисли се справи с ихтинманския варварин Асен Георгиев 6-4. За съжаление обаче както често повелява традицията и манталитетът в югозападния регион, фойерверките свършиха преди празненството да е започнало и коварният адвокат Камен Новиков се загрижи за бизнеса на своя опонент, пращайки го на работа след 6-2.

От Сандански да се пусне в турнира бе дошъл и един много интересен играч – Костадин Панов, който всява страх и ужас в неговия район. За нещастие обаче той се падна срещу Пепи Иванов още в 1 кръг. Последният има толкова много загуби в спаринги с професионалисти, че нищо не може да го уплаши. Той поведе с 4-0 на Панов, последният прояви характер и се доближи до 5-4, но Санторото гръмна последния куршум в мача и победи с 6-4. След това лидерът в ранглистата взе сладък реванш и от Калин Кънчев. Двубоят бе сложен от психологическо естество, тъй като зли езици говореха, че в предишната среща, когато Калин обърна от 2-4 плевенския йокодзуна, преди това е казал, че има контузия и не смята, че има големи шансове за победа, което е докарало до бъг безумната концентрация на неговия съперник. Пределно мотивиран, тази неделя Санторото не чуваше и виждаше нищо друго на света освен скоростта и цвета на топката и Кънчев се принуди да му стисне ръката след 2-6.

Във финала вече имаше друга тактика. Санторото заложи на изключително добрата физическа подговотка, градени с години във фитнесите на севера и пречупи още с поглед бохемът чичо Киро, който бе достатъчно изморен от животни и адвокати в предишните мачове. След финала, ядосвайки се, че фланелката му е още суха, Пепи Иванов дори покани за игра още един стар съперник, който обаче отдавна му знаеше картите и само с поглед му разшифрова действията, заради което все пак самураят на аматьорския тенис си тръгна не толкова щастлив от ул „Тинтява 29“.

Утешителният турнир бе спечелен от варварина Георгиев, който бесен от това, че сложи черно петно в историята на родния Ихтиман с поражение от петричанин, изнесе макар и трудно комшията от Сандански, за да може поне някакси да погледне родители в очите си.
 
Пепи Иванов е отново сигурен победител за сезона, но дали ще има сили за първа „Мастърс“ титла? Това е въпросът за плевнският номер 1. Успехите са много, класата я има, но дали ще продължи по стъпките на някогашния номер 1 Марсело Риос или ще успее да направи следващата крачка в своя път, за пишем нови апотеози за неговите успехи. 

Резултатите от турнира – ТУК
Ранглистата – ТУК
Записването за следващия турнир – ТУК
Share Now

Related Post

Leave us a reply