Алекс Донски излиза срещу Мартин Клижан днес на АТП София

Състезателят на ТК „Диана“ Александър Донски ще има голямо предизвикателство днес.

Той ще има невероятната възможност да играе в 1 кръг на турнира DIEMA XTRA SOFIA OPEN 2018. Нашият талант си извоюва тази възможност, след като спечели републиканското първенство в зала за втори пореден път, а тази година наградата беше именно участие сред най-добрите 28 в основната схема на турнира.

Жребият беше добър и Алекс трябваше да играе срещу квалификант, но късметът не бе толкова благосклонен, тъй като съперникът на Донски се оказа известният словак Мартин Клижан, който има победи над тенисисти като Рафаел Надал и други от топ 10.

Левичарят Клижан има 5 АТР титли в кариерата си, а най-доброто му класиране в ранглистата е номер 24.

Мачът на израсналият в Канада българин е днес от 13,30 часа. Нека всички, които обичаме тениса, да подкрепим нашето момче в Арена „Армеец“, което при победа ще вземе жизненоважни 20 АТП точки.

Утре нашият състезател ще играе и двойки. В тандем с Александър Лазов той ще срещне американско-белгийската двойка Джейми Серетани/Сандер Жил.

В останалите „български мачове“ днес на DIEMA XTRA SOFIA OPEN 2018 от 16 часа Адриан Андреев ще срещне 74-ия в света Денис Истомин, а при двойките Димитър Кузманов и Васко Младенов ще срещнат Скот Липски (САЩ)/Дивиж Шаран(Индия), като мачът им започва след този на Донски.

Share Now

Related Post

Leave us a reply