Плешков хвърли бомбата на „Диана“ тази неделя

Георги Плешков завоюва първа титла на „Диана“. Неочаквано и изневиделица, Жоро се справи с всички и заслужено грабна титлата.

На финала той успя да се справи след 6-4 с лудата глава Орлин Златарски. Последният пък направи представление на нивото, което вече е затвърдено. В директни сблъсъци, докторът се справи с Милен Германов и с Радо Владимиров.

Германеца, който се завърна след два месеца извън борда, даде максимална съпротива и от 0-4 стигна до 3-4, но пропуснатия шанс за 4-4 може би му изигра лоша психическа шега и той загуби и последния гейм в иначе много здравия двубой. След това пък Орлин направи и обратното. Губеше 0-3 от Радо Владимиров, за да му направи обрат и да докара нещата до 6-4.

От другата страна пък Плешков методично прекършваше играчи като Латин Латинчев и Киро Стоянов, а в полуфиналите стария боец Пепи Котев, за да достигне до финала.

В него той изобщо не беше обречен. Фалун Дафа инструкторът впрегна всички сили на медитацията и с много слайс на бекхенда на противника, невероятно енергично и бързо движение по корта и силно лифтирания си форхенд накрая пречупи агресора срещу себе си.

Изненадващ ден имаше и Пепи Иванов – Санторото. Преболедувал грип, той не беше тренирал и това явно бе оставило своята следа. Той водеше 5-1 и мачбол на Светльо Козалиев, но от там се случи немислимото и Козалиев го обърна с шест поредни гейма в своя полза до 7-5, за да стигне ръката кръг след това на тактика Котев – 2-6.

Утешителният турнир бе спечелен от Георги Петров, който надигра с 6-2 Павел Йорданов.

И така турнирите стават все по-интересни, а времето до пролетта и зимният Мастърс става все по-малко. Радо Владимиров пък е казал, че има претенции да спечели ранглистата и да изпревари Пепи Санторото в края.

Схемата от турнира – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply