Радо Владимиров поиска титлата и „Мастърса“ на „Диана“

Радо Владимиров даде много сериозна заявка за наближаващия зимен „Мастърс“, но и за ранглистата на „Диана“, която е непревземаема крепост на Пепи Иванов – Санторото от няколко сезона.

Люлинският ас спечели последния турнир тази неделя и притисна на върха плевенския боец.

Това се случи, след като Владимиров победи на финала с 6-3 стария си познайник Милен Германов.

Последният обаче дори и загубил, също бе отличник. След дълга контузия и отчаяна липса на точки съвсем малко време преди битката на най-добрите 16, той направи забележителен поход и победи много солидни съперници като Георги Плешков, Георги Христов, Пепи Иванов, Кирил Стоянов преди да стигне и до финалния мач. Тези 60 точки максимално го доближиха до 16-ката, която ще му даде право да защитава титлата си от последния „Мастърс“.

Именно загубата на Пепи Санторото във втори кръг даде зелена светлина на Радо да съкрати на максимум аванса на лидера в класирането.

Иначе мачове интересни не липсваха. Светльо Козалиев си затвърди прозвището „убиец на гиганти“, след като взе скалпа и на Калин Кънчев, побеждавайки го със 7-6. Съвсем скоро той бе направил и знаменателен обрат от 1-5 до 7-5 с Пепи Санторото, а освен това и Милен Германов му е сърбал попарата.

Както обаче се случва след тези дербита, Козалиев губи почти винаги следващия мач и този път Стефан Шопов бе човекът, който се възползва, побеждавайки с 6-2. Това пък улесни многократно и задачата на Радо Владимиров, който на ходом стигна до финала с категорични резултати.

В друг много интересен двубой Иван Иванов надигра с 7-6 Тони Давидовски след 10-8 в тайбрек.

Трябва да се отбележи и един интересен дебют. Този на стария хищник Дидо Желев, който показа, че класата му е константна. Старозагорецът победи гърка Никос с 6-3, след това излъга в много качествен двубой и Латин Латинчев с 6-3, но след като поведе 2-0 капитулира пред свръх хищника Кирил Стоянов, известен с тенис титлата „Чичо Киро“.

Самият той направи още един невероятен мач в полуфиналите на турнира.

Чичо Киро играеше на много високо ниво, но въпреки това губеше от показващия жестока форма Милен Германов 2-5. Въпреки това, експертът в тениса не показа никакви следи от пречупване, а напротив. В истински трилър, той спаси на няколко пъти мачболи, изравни мача до 5-5, вкара дербито в тайбрек, в който докара нещата до 6-5 точки в своя полза и шанс да спечели мача, само жестоко да бъде подхлъзнат от съдбата и да загуби следващите три от Германеца, който показа желязна психика в трудните моменти накрая.

 

Победата обаче бе пирова за Германов, който след това даде всичко от останалите си сили, за да победи, но след като изпусна златен шанс да поведе с 4-3, капитулира физически и психически през 27-годишния най-титулуван любител.

Утешителният лимонаден турнир бе спечелен от Чавдар Иванов, който надигра с 6-3 Жоро Плешков във финала.

До „Мастърса“ остават още два турнира, а неделите стават все по-интересни. Развръзката наближава….

Резултатите ТУК
Ранглистата ТУК
Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply