„Сребърен Мастърс“ на „Диана“ от този сезон за любителите

Когато има желание за тенис, всичко друго е лесно. Вслушваме се във вас и от този сезон добавяме още едно допълнение към станалите епични „Мастърс“ битки в края на всеки сезон. Заедно с така наречения „Голям шлем“ на първите 16 в ранглистата паралелно ще се провежда още един такъв. „Сребърният Мастърс“ ще е за шампионите в утешителния турнир и ще се състои от 8 души, които ще излъчат шампиона след сблъсък в групи и директна елиминация, подобно на WTA турнира на шампионките. 

Претендентите ще бъдат разпределени чрез жребий в две групи, след което следват директни елиминации за първите двама класирали се. Не спираме да мислим по въпроса и при възможност и интерес „Сребърният Мастърс“ може да придобие и по-голям формат в следващите сезони. 

Задължително условие е всеки участник да има пет участия в турнирите на „Диана“, каквото е и условието за премиум формата.

Тази година имаме следните победители:
Асен Лазаров
Станислав Савев
Кирил Стоянов
Йордан Борисов
Пейчо Пейчев
Радостин Митков
Сашо Русанов
Свестослав Козалиев
Асен Георгиев
Георги Петров
Мирослав Георгиев
Чавдар Иванов
Георги Плешков
Калоян Йорданов

От списъка Кирил Стоянов, Асен Георгиев, Георги Плешков и Светльо Козалиев отсега са ясни, че имат право на участие в премиум „Мастърс“ турнира, а Станислав Савев, Радостин Митков, Георги Петров, Чавдар Иванов (към момента има 4 турнира) нямат нужните участия, за да се запишат. 

Така списъкът дава Асен Лазаров, Йордан Борисов (ако не се класира за премиум „Мастърса“), Пейчо Пейчев, Сашо Русанов, Мирослав Георгиев и Калоян Йорданов като победители, изпълняващи условията за „Мастърс“ турнира. При запазване на сегашната ситуация ТК „Диана“ ще даде „уайлд кард“ на двама от финалистите с 5 изиграни турнира, които ще се впуснат в битката. 

Финалисти:
Игнат Чакъров
Тихомир Желев
Иван Димитров
Милен Балтов
Павел Йорданов
Иван Иванов
Станислав Иванов
Костадин Панов
Мирослав Митев

Сребърният Мастърс ще се проведе също както и премиум „Мастърса“ на 25-и март, но в балон номер 2. Ние ще се свържем с всеки участник и ще го попитаме за потвърждение за участието му, а жребият ще бъде изтеглен в събота следобед – 24-и март.

Share Now

Related Post

Leave us a reply