Калин Кънчев в топ форма за началото на летния сезон

Калин Кънчев показа, че е в топ форма за началото на летния сезон. Той се справи впечатляващо с конкуренцията в първия летен турнир. Първият турнир от сериите на открито предизвика изключителен интерес и 44 души се записаха за участие, а в самия ден на турнира имаше и резерви.

На „Диана“ бяха дошли почти всички възможни победители в турнири в последните години, като единствено Милен Германов липсваше. За сметка на това след дълго отсъствие се бе записал дори и Мартин Михайлов, който завоючва епичен „Мастърс“ преди години, а друг мастърс победител Едиз Батран също се появи на кортовете след сериозно отсъствие.

Калин обаче е тоз ден бе непоклатим. Той се справи с Пепи Иванов още във 2-ри кръг след 6-2. В четвъртфиналите победи Хрис Минев с 6-3, а полуфиналите Радо Владимиров 6-2.

Финалът бе много изненадващ. От горната страна бомбата хвърли Камен Новиков. Адвокатът показа изключителната психика, очевидно калена от годините, прекарани в съдебните зали – победи коравия Васил Стефанов със 7-5, уплаши Васко Тодоров и спечели служебно, след което не се поколеба да удари в последния възможен момент преди тайбрек и Едиз Батран – 7-5, а накрая показа повече търпение и от Фалун Дафа учителя Георги Плешков, като него го победи за десерт със 7-6.

На финала обаче Камен се предаде и загуби с 1-6, но въпреки това заслужава огромни поздравления за представянето си.

Следващата неделя е вторият турнир от летните серии, който традиционно служи за загрявка преди пловдивския турнир „Зашо“, така че отново се очаква сериозен интерес.

Схемата на турнира можете да видите ТУК

Ранглистата ТУК

Записването за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply