Категоричен шампион в първия нощен турнир на „Диана“

Камен Новиков, който натрупа доста загубени финали от неделните турнири на „Диана“, спечели първия нощен това лято на „Диана“. Правозащитникът поне за малко притъпи яростта си, оставяйки настрани факта, че още много, много любители като него са били и са все още са в подобна позиция да не могат да направят последната крачка към неделния трофей на клуба.

Новиков обаче два пъти победи финалиста в този петък без да му мигне окото и категорично беше най-добрият.

16 дущи се записаха за участие, което направи възможно провеждането на състезание с по точно 4 участника в група, а Новиков победи финалиста Тома със 7-5 в групите. Иначе и Данчо Гаврилов му създаде проблеми, но адвокатът имаше психика и самочувствие да затвори и двете срещи.

В група С направи впечатление лесното класиране на Пламен Пенев, който с три категорични победи излезе пръв от нея.

Новиков пък продължи с труднитр крачки към титлата. В 1/4 финалите той надигра със 7-5 Георги Василев, но пък в предпоследната фаза Асен Лазаров капитулира пред него и загуби с 0-6.

Тома Пойрязов пък поряза Пламен Пенев в полуфиналите с 6-4, за да стигне до опит за реванш срещу Камен. И този път обаче той не можа да намери път към победата и за втори път стисна ръката на хитрия играч срещу себе си.

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply