Стефан Шопов след неделния обрат на „Диана“: Казвах си, че съм Гепарда и няма да се откажа

Отново никой не успя да спре Стефан Шопов – Гепарда на „Диана“. Русенският клей кортър направи стабилна крачка към титлата на сезона, въпреки че все още има много време и нищо не е решено. Тази година битката между него и Пепи Иванов – Санторото е супер ожесточена.

Гепарда е с цели 5 титли това лято на „Диана“. За сравнение допреди този сезон за няколко години участия Шопов имаше точно толкова спечелени турнира общо.

В неделя Стефан победи Иван Иванов, Сашо Китов и Киро Стоянов преди да се добере до финала, където да надиграе основния си съперник в ранглистата Пепи Иванов.

Това стана след 7-5 и то след много сериозен обрат, имайки предвид, че това е финал и двамата са изморени след непоносимата жега през деня. Санторото поведе с 3-1 и 4-2, но Гепарда се върна в мача и обърна до 5-4. Пепи Иванов направи пробив и докара нещата до 5-5, но Русенския Рафа отново взе преднина 6-5. При първия мачбол след дълго разиграване (без майтап?), Стефчо излезе на мрежата и завърши ефектен смач, за да грабне титлата.

„Този път успях да обърна емоциите си в моя полза. Усетих, че публиката беше за мен и това ми помогна. Черпех енергия от нея и играех в този труден мач. Казвах си, че съм Гепарда и не мога и няма да се откажа“, каза големия Стефан Шопов по повод спечелената титла.

Играта загрубява. Остават 3 уикенда до „Мастърса“, който вероятно ще е на 7 октомври в първата си фаза (групи) и 14 във втората (елиминации).

„Мастърсът ще бъде тежък. Нямам никакви илюзии да съм фаворит въпреки първото място. Има много добри играчи като Германеца, Калин и Радо, които не участваха често, но са сподобни да спечелят турнира. Трябва да тренирам повече, за да имам шансове за успех. Ако форматът се промени в два дни, според мен ще имам повече шансове“, заяви по повод големия край на сезона Гепарда.

Шопов води с 510 точки от 10 турнира, докато Санторото е с 453 от 13 турнира и 2 спечелени турнира. Жоро Христов – Лифта е трети с 413 точки.

Резултатите – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за Diana Summer 18 – ТУК

 

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply