Калин Кънчев и Хрис Минев са новите шампиони във второто издание на турнира „В памет на Тео“

Някои хора оставят завинаги отпечатък в сърцата на своите приятели. Така ще запомним Тео Венков, който почина преди две години. Голяма част от неговите тенис приятели се събраха по този повод във второто издание на турнира, носещ неговото име.

ТК „Диана“ организира второто издание „В Памет на Тео“, на който целта бе не толкова състезателна, колкото да се съберат много хора, които познаваха Теодор, но и да поиграят любимата му игра – тениса. Затова и форматът отново бе отворен, като всеки участник любител можеше да си покани дори и състезател за негов партньор. Разбира се зрителите видяха много оспорвани мачове и страхотен тенис, който достави истинско удоволствие за всички.

Миналата година първите победители на изданието станаха Алекс Мартински и Дани Йонов, които надиграха Пепи Иванов и Милен Германов, а тази година турнирът си има нови победители – най-заслужилите шампиони Калин Кънчев и Хрис Минев. Те победиха на финала s 6-2 интересната двойка на Алекс Китов и Христо Христов.

И тази година осигурени бяха 7 корта, а максимумът от 32 двойки беше запълнен доста преди началното на турнира.  

Имаше доста двойки, които претендираха, че могат да спечелят. Рангел Марков и Цоло Цветков, Пепи Котев и Даниел Шопов, Калин Кънчев и Хрис Минев, Алекс Мартински и Кирил Стоянов, Вальо Бонев и Станислав Савев бяха част от фаворитите с претенции.  

Груповата фаза предложи много и интересни мачове и пъстри тандеми, които даваха колорит на корта.

16 двойки се класираха за 1/8 финалите, а в тази фаза най-интересния двубой беше между двойките на Бонев и Сакса срещу младите състезатели на „Диана“ Йордан Станоев и Александър Николов. Като едни от фаворитите за турнира по-опитните водеха 4-1, но изненадващо младоците вместо да загубят дух им направиха пълен обрат до 7-5. Те обаче показаха младостта си в още следващата среща. Поне на хартия по-малко конкурентната двойка на Любо Маринов и Никос Панетемитакис от Сакса и Бонев им намери пробойна в четвъртфиналите и ги победи с 6-3.

Изключително интересен бе и четвъртфиналът на Калин Кънчев и Хрис Минев срещу Рангел Марков и Цоло Цветков. Втората двойка изглеждаше с малко по-големи шансове по прогноза и играта си до момента, но това не се оказа вярно. С огромно раздаване и много хубави разигравания и от двата отбора Кънчев и Минев победиха. Те водеха с 3-1, опонентите им обърнаха развоя до 4-3 в своя полза, но нови три гейма на обратния полюс дадоха победата на бъдещите шампиони.

Алекс Китов и Христо Христов също направиха изключително интересно противопоставяне срещу Вальо Иванов и победителката от микса на турнира „Болярка“ Богомила Колева. След като спасиха няколко мачбола в крайна сметка микс отборът стисна ръката на Китов и Христов, които донякъде извън сметките на останалите продължаваха да жънат прекрасни победи и да набират фенове.

Пепи Котев и Дани Шопов също бяха на много сериозна висота. И двамата опитни и изпечени в двете дисциплини, те бяха безпощадни към смятаните за фаворити Алекс Мартински и Киро Стоянов и ги надиграха с 6-2 в осминафиналите. В полуфиналите обаче те не успяха да задържат летвата на същото ниво срещу Кънчев и Минев. Вторите показаха перфектната си симбиоза на корта и това изглеждаше като основния фактор, който ги разграничи като победители, за да вземат комфортно мача с 6-2.

Купите и медалите за победителите

В другия полуфинал беше много по-драматично. Любо Маринов и Никос Панетемитакис бяха на път да направят още един подвиг, но малко не им достигна да стигнат финала. Те водеха 5-3 на Христов и Китов, но вторите показаха колко сработен е тандемът им и направиха пълен обрат до 7-5.

И така след много тенис, емоции и бира малко преди да се стъмни се стигна до финалния мач.

В него трудно можеше да се каже кой е с повече шансове след супер игрите на Христо Христов и Сашо Китов. Не бе обаче моментът, в който те бяха готови да завършат докрай започнатото. Много по-опитната турнира двойка като отбор на Калин и Хрис показа спокойствие и класа, за което заслужено спечели с 6-2 финалната среща.

Победители получиха купи и медали, а ние от ТК „Диана“ се надяваме всички участници да са останали доволни от хубавия ден, който имахме и в който си спомнихме за нашия приятел Теодор Венков.



dav
Share Now

Related Post

Leave us a reply