Безцеремонен Радо Владимиров

Безцеремонен Радо Владимиров още веднъж отвя конкуренцията в София. Съперниците на моментния номер 1 сред любителите в София най-вероятно ще изпратят тежка година, след като последните 7-8 месеца люлинската томахавка прави каквото си поиска на корта и рядко има дори минимални проблеми за спечелване на даден мач.

Миналата зима ситуацията беше по-различна и доста пъти Радо се налагаше да измъква тежки мачове, а понякога и да си тръгва победен, но от пролетта насам, той демонстрира една класа отгоре над съперниците, спечелвайки всички важни турнири тази година, с изключение на най-големия – „Зашо“, в който загуби от единствения си конкурент в момента – Иван Притъргов след 6-7.

Сега обаче Владимиров е във вихъра си. В третия зимен турнир на „Диана“, който беше изключително силен като записани играчи, Радослав спечели за втора поредна неделя състезанието, а иначе е в серия от над 20 мача непобеден на „Диана“, тъй като печели последните четири турнира, в които е играл.

На финала Радо се справи с Милен Германов след 6-1. Изглеждащият като най-близо до него съперник в момента отново не намери никакви оръжия да се противопостави и въпреки агресивния си подход, това не му донесе нищо особено освен възможността да спечели още един-два допълнителни гейма.

В полуфиналите Радо победи с 6-0 друг някогашен съперник от близкото минало – Калин Кънчев, който е в уникално черна серия срещу него през 2018 г. В предишния турнир пък Владимиров сложи 6-0 на Пепи Иванов–Санторото.

В другия полуфинал Германеца се справи след 6-3 със Стефан Шопов, който спечели титлата на сезона през лятото и показва много стабилна игра, но е удобен като стил на настоящия „Мастърс“ шампион. Самият Шопов пък сложи още една победа в колана при своя интересен дуел с Пепи Иванов, тъй като двамата имат доста сходен стил с много движение по корта през цялото време. Изглеждаше, че този път Санторото е на правилния път да вземе хубава победа, но след като водеше 4-1, той започна да омеква и по всеобщо мнение именно физическите сили го изоставиха, за да загуби лесно следващите пет гейма и да си тръгне победен. Русенският терминатор преди това отстрани и Васко Тодоров след 6-2.

Светльо Козалиев изненадващо си тръгна още в 1 кръг, след като падна победен от завърналия се в тениса и навлизащ във форма Красимир Алексиев 2-6. След хубавата победа обаче той загуби веднага след това от Калин Кънчев, взимайки само гейм.

Други много опитни и обиграни играчи – Любо Маринов и Киро Стоянов пък бяха спрени по пътя към финала от Милен Германов.
И така битките продължават с пълна сила, а въпросът е кой ще предизвика Радо Владимиров?


Резултатитеhttp://tours.tennisdiana.com/?q=node/6129/bracket

Ранглистатаhttp://tours.tennisdiana.com/node/6053

Записване за следващия турнирhttp://tours.tennisdiana.com/node/6160








Share Now

Related Post

Leave us a reply