Гепарда с първа титла зимата, Любен Попов изкова голямата изненада

Стефан Шопов спечели първа титла на „Диана“ тази зима. Гепардът от Русе бе солиден и в отсъствието на някои от най-големите му противници очаквано спечели турнира, макар и не лесно.

На финала той надигра изненадата на турнира Любен Попов с 6-4. Младото момче постоянно показва прогрес в последно време, но този път затвърди представянето с резултати.

Любен победи в 1 кръг Краси Алексиев с 6-3, след това Иван Славов 6-1, Светослав Козалиев 6-2 и в полуфиналите Едиз Батран с 6-3. Победата особено над последния бе изключително ценна. Едиз, който се завърна и има амбиции да се класира за зимния „Мастърс“, е известен с изключително нетрадиционния си стил на игра, което го прави адски труден съперник. За да го надвие, Любен показа много психика и търпеливост, макар че Едиз в момента е далеч от най-добрата си форма. Батран обаче взе скалпа на Пепи Иванов – Санторото с 6-2 като не остави съмнение в победата си.

Във финала Стефан и Любен спретнаха много добър мач. Попов тръгна с пробив, но Шопов го върна и на свой ред поведе с 3-1, младежът обаче изравни до 3-3 и двубоят започна да се движи гейм за гейм. И все пак при 5-4 рутината на Гепарда си каза думата. Той вдигна напрежението във важния момент и това му донесе успех. С късен нов пробив Шопов спечели титлата.

Победата изкара русенския ас на пето място в ранглистата, а Любен вече е 12-и и сигурен участник в зимния „Мастърс“ на 24 март.

Резултатите ТУК

Ранглистата ТУК

Записване за следващия турнир ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply