Стефан Шопов с втора зимна титла, има ли сили за „Мастърса“?

Стефан Шопов-Гепарда добави втора титла към спечелената тази зима на „Диана“. Той показва топ форма малко преди зимния „Мастърс“, който ще бъде епичният завършек на сезона.

Най-добрите 16 ще се изправят един срещу друг на 24 март в битката за трона в ранглистата и най-престижния турнир, в който се връчват големите купи.

Русенският ас бе на висота във всичките си мачове и спечели срещу трудни съперници. Най-сладка обаче със сигурност ще е победата му над Милен Германов – хегемонът тази зима, срещу който имаше доста поредни загуби.

Този път обаче Стефчо бе много последователен и надигра напълно съперника си в полуфиналите с 6-4. Шопов дръпна с пробив в началото и го задържа докрая въпреки усилията на съперника да се върне в мача.

Що се отнася до фаворита Германов, който бе спечелил осмата си титла тази зима предишния уикенд, този път той имаше трудни мачове от самото начало – победи със 7-6 над Латин Латинчев и Павел Йорданов, след като и в двата двубоя водеше с 5-2, за да се бори за победите в тайбрек накрая.

В четвъртфиналите Гепарда надигра в трудна среща Светльо Козалиев със 7-6. Постоянно повишаващият представянето си Козалиев бе близо до победата, но не можа да я спечели.

Във финала Шопов се изправи срещу най-постоянния тази година участник. Незалязващият, а напротив Кирил Стоянов – Чичо Киро, който освен всичко ще получи със сигурност награда за най-постоянен участник, тъй като тази зима няма пропуснат турнир, което е страхотно.

Втора загуба в рамките на месец регистрира търсещият агресивен стил от известно време Пепи Иванов от Чичо Киро, след като последният отново го победи с 6-2. Това показа колко солиден е станал Стоянов, а Иванов вероятно все още търси обяснение в спада на играта си въпреки победата преди това над Васко Тодоров.

В срещата за титлата Киро Стоянов бе останал без сили след победите над Любен Попов и Санторото, а и Шопов му е един от най-трудните съперници. Закономерно русенският представител победи с 6-2 без да допусне изненади.

В ранглистата на върха продължава високо напред да е Милен Германов, но Киро Стоянов го доближава, докато Стефан Шопов излиза на четвърто място, изпреварвайки Пепи Иванов.

Интересна е и борбата в края на 16-те, защото Иван Златков е само на две точки от гърка Никос и последният турнир ще реши кой ще участва.

Като допълнителна награда Стефан Шопов получи и безплатен код за приложението Tennis Tension, което измерва напрежението в кордажа на ракетите и върши много полезна работа. Софтуерът може да бъде намерен в Google Play и App Store.

Резултатите от турнира – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply