24 март е датата на предстоящия зимен „Мастърс“

24 март – това е датата на предстоящия зимен „Мастърс“, който се очаква както винаги с голям интерес.

Причините в интереса са много, но преди всичко невероятната конкуренция, която бе създадена в рамките на 9 години, а скоро ще бъде и юбилеят от началото на турнирите на „Диана“.

В това време макар и в път не без неравности, нивото на софийския тенис се вдигна високо и в момента столицата е с най-много турнири и най-мощната маса от силни представители в аматьорския тенис в страната, така че спокойно може да се нарече и лидер, въпреки че в страната има много хубави комплекси за тенис.

Една от причините е именно турнирът на „Диана“ и ако лятото не е проблем да организираш турнир, то зимата, с паралелна утешителна схема, изобщо не е лесна задача предвид скъпото отопление и нужните кортове за изпълняването на такава организация.

Така че сме изключително доволни, че турнирът продължава, а следващата година очакваме и повече участници, като за победителя на сезона, победителя в „Мастърс“ турнира и най-редовния участник ще има допълнителни награди, които ще бъдат скоро обявени.

Турнирът ще се проведе в един ден. И тази година разпределението ще е както обикновено – 4 урни с по 4 човека, като урна 1, ще е с водачите на групи – тоест първите четирима в ранглистата до момента и така по тази логика ще има общо четири урни.

Записването ще е на tourstennisdiana.com до петък 18:00. Може да се запишат и 2 резерви, в случай, че някой от участниците не може да присъства.

Точките в мастърса се удвояват като за победа в групова фаза се взимат 20 точки, за победа в елиминационна 30.

Като допълнителна награда победителят ще получи и безплатен код за приложението Tennis Tension, което измерва напрежението в кордажа на ракетите и върши много полезна работа. Софтуерът може да бъде намерен в Google Play и App Store.

Share Now

Related Post

Leave us a reply