Орлин Златарски е последният крал на „Диана“ преди зимния „Мастърс“

Орлин Златарски е последният шампион на „Диана“ преди зимния „Мастърс“.

Докторът показа железни нерви и натисна безкомпромисно спусъка, за да вземе няколко победи, показвайки навлизането си в топ форма, точно преди най-важния турнир за зимата, който предвещава и началото на летния сезон.

Златарски победи на финала Асен Георгиев с 6-1.  Талантливият младок играеше с много първи сервис през целия турнир и това му даде голямо спокойствие във важните срещи. В четвъртфиналите той надигра Георги Христов с 6-0.

Малко по-надолу в схемата пък имаше дерби римейк от финала преди две седмици между Любен Попов и Стефан Шопов. Този път Попов победи с 6-4 и взе частичен реванш за пропусната възможност да спечели титлата, но срещна Орлин Златарски. Срещу него Попов регистрира победа в същия този турнир, но сега му стисна ръката като победен. Агресивен, но балансиран Златарски намери правилния баланс, за да спечели драматично със 7-5 срещата и да стигне до финала.

От горната част на схемата първият поставен Кирил Стоянов се справи много трудно с Краси Алексиев след 7-5. Видинският левичар бе много близо до това да сломи защитата на своя съперник, но съвсем малко шанс не му достигна, за да спечели тази среща. Асен Георгиев пък победи Георги Плешков с 6-4, за да срещне именно най-постоянния участник тази зима. В този мач Стоянов отново даде много отпор, но този път бе негов ред да загуби с 5-7 и Асен да стигне финала.

Златарски и Георгиев имат богата история от много интересни мачове и можеше да се очаква всичко в това дерби. Така и стана, но в негативен план, след като единият – в случая Орлин, направи много бърза и категорична победа над другия.

В ранглистата за сезона няма големи промени след последния турнир особено в последните места, даващи право на участие в „Мастърс“ битката.

Резултатите ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply