Кирил Стоянов инквизира конкуренцията на „Диана“ след феноменален обрат

Кирил Стоянов или по-известният с прозвището Чичо Киро – майсторът на спорта, инквизира конкуренцията във втория турнир от летните серии на „Диана“.

Победата му дойде след невероятни обрати и стоманена психика в последните му мачове.

21 души се записаха, въпреки че турнирът се провеждаше на Великден. Имаше и участник от Румъния, който специално си бе взел ракетата, за да тества българските любители, след като е командировка в България. Господин Флорин потвърди, че ще играе поне още една неделя на „Диана“.

И Джорджиу достигна до полуфиналите с много приятна за окото балансирана и малко по-дефанзивна игра. В крайна сметка бе спрян именно от Чичо Киро, но след като водеше в резултата и малко му трябваше да грабне победа. При 5-3 за румънеца опонента му отново показа много сериозното си хладнокръвие и в крайна сметка го обърна до 7-6(2), след много тежки разигравания.

От това печелеше другият финалист Жоро Христов – Лифта, който имаше три победи с по 6-1 преди финала и изглеждаше много свеж, докато на Киро Стоянов и първите два мача не бяха от най-лесните, след като спечели с по 6-3.

В крайна сметка финалът тръгна очаквано на фона на физическите запаси в двамата съперници. Лифта поведе, но това не му стигаше. Той дръпна с 5-0 и изглеждаше абсолютен господар на фронта. Точно тогава обаче войникът в Чичо Киро отново се събуди и бе по-яростен от всякога.

Не всеки ден се отваря шанс да вземеш титла на „Диана“ и вторият в ранглистата от зимата много добре знаеше това. Внимателно Чичо Киро започна да взима гейм след гейм, докато и Жоро Христов не се усети под напрежение. В този момент Киро Стоянов натисна спусъка докрай и взе всички оставащи геймове, за да постигне феноменалния обрат от 0-5 до 7-5, нещо което изключително рядко може да се види, пък камо ли на финал на турнир.

И така битката за титлата става интересна, а Киро Стоянов дърпа с едни гърди напред пред конкуренцията, водейки с над 30 точки пред втория Радо Владимиров. Както е известно, тази година има награди за първите трима, като победителят ще играе целия зимен сезон безплатно на турнирите на „Диана“.

Победата на Чичо Киро има и още едно значение. Той даде заявка за спечелване на турнира „Зашо“ следващата седмица в неговата категория „45+“. В нея има страхотни играчи, като от Сливен се откроява един много опасен съперник, който Киро Стоянов е решил да спре на всяка цена. Самият Чичо Киро вече е печелил огромния турнир и знае как се играе в такъв жесток формат с много участници, така че ТК „Диана“ пожелава успех на него, Светльо Козалиев и Пепи Иванов, които ще играят на турнира, а ние ви очакваме следващата неделя за новите битки.

Схемата от неделния турнир – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply