Алекс Донски, Мони Терзиев и Вики Марков със супер успехи през седмицата

Няколко много сериозни успеха завоюваха състезателите на ТК „Диана“.

В абсолютно различни дестинации, Бургас, Созопол и Истанбул три от нашите остриета играха финали на състезания от сериозни категории.

За съжаление всички финали бяха загубени, но това ни най-малко не омаловажава успехите на Алекс Донски, Мони Терзиев и Вики Марков, а ТК „Диана“ ги поздравява за супер резултатите.

Донски игра финал на ITF турнира за мъже в Созопол с награден фонд 15 000 долара. Нашето момче, което отскоро тренира и в академията на Патрик Муратоглу, загуби трудно от първия поставен в схемата Алтуг Целикбек от Турция, номер 471 в АТР ранглистата и 91-ви в ITF подреждането. Алекс спечели първия сет със 7-6(5), но следващите два бяха за опонента му след 6-3 и 6-2.
Донски игра и финал на двойки заедно с Алекс Лазаров, но и там малко не им достигна да спечелят титлата, след като отстъпиха с 6-4, 2-6, 5-10 от американски тандем.

Със спечелените 60 ITF точки, Донски ще прескочи около триста места в ранглистата и ще доближи топ 700.

Друга наша много голяма млада надежда Симеон Терзиев игра финал на турнира от джуниър ITF сериите в Истанбул с категория J4. Преди последния си мач Мони отстрани поставения под номер 1 в схемата Тоган Токач след 6-1, 7-6(1). Във финала обаче той отстъпи на представителя на Великобритания Луи Макстед след 2-6. 6-7(5). Симеон бе 7-ми поставех, а Макстед 5-и и номер 271 в ранглистата на младежите.
Мачът, който те изиграха, показа тенис на много високо ниво. В първия сет геймовете вървяха много оспорвани, почти всеки гейм се стигаше до равенства, но Луи успяваше да ги затвори и така взе сета с 6-2. Във втория сет Мони успя да навакса от 2-5 до 5-5, като за това време той направи много уинъри, затрудни противника и затваряше геймовете почти без загубено разиграване.

В тайбрека нещата отново се движеха точка за точка, но за съжаление късметът се оказа при британеца, който взе сета и съответно мача с 7-5точки.

Двете прекрасни представяния на Мони в Турция последните две седмици обаче му гарантират нови точки и от 399 той ще дръпне още сто места напред в ITF Junior ранглистата. В най-скоро време имам надежди, че Терзиев ще дебютира и на турнир от Големия шлем за младежи.

Последният отличник този уикенд се казва Виктор Марков. Най-младият от тримата таланти игра финал на държавния турнир на БФТ до 16 г. в Бургас. В четвъртфиналите той победи петия поставен Лъчезар Каракашев след 6-3, 6-0. На полуфинала се справи и Саркис Хурикян 6-2 6-2, като малко не му достигна да направи и последната крачка. Във финалната среща Виктор загуби от първия поставен в схемата Ивайло Дечев след 5-7, 3-6. Марков играе и финал на двойки, след като със своя партньор Михаил Иванов победиха в полуфиналите първите поставени Латинчев/Дечев след победа в шампионски тайбрек 6-3, 3-6, 10-5.

Share Now

Related Post

Leave us a reply