Киро Стоянов спечели два пъти „Диана“ за 24 часа

Киро Стоянов спечели два пъти турнира на „Диана“ за по малко от 24 часа.

Това се случи през уикенда, след като единият бе отложен поради лошо време и доиграването му бе определено за събота.

Известният с прякора Чичо Киро заради уменията си на майстор на спорта на корта на два пъти прониза конкуренцията в не леки мачове.

Още по-интересното е, че и двата пъти финалът бе един и също Киро – срещу Краси Алексиев-Манекена.

Находчивият левичар от Видин, винаги с перфектен дрес код на корта, отдавна е сложил мерника на аристократичния подход на Чичо Киро, но засега не успява да му вземе първа синя кръв, а само леко го одраска.

В съботния финал беше много оспорвано. Киро спечели със 7-5, но губеше през почти цялото време в мача, а Манекена даже сервира за титлата при 5-4.

В неделния римейк Киро водеше 5-3, когато болка в лакътя накара Алексиев да се откаже.

С двата финала Стоянов и Алексиев притиснаха като в менгеме първия в класирането, който всъщност вече се явява втори – Милен Германов, след победителя от последните две издания, който спечели 8 мача за два дни. Един от тях беше много реномиран – този с 6-0 срещу Стефан Шопов, който трябва да се отбележи, че все пак не бе играл от доста време и формата му не бе на висота.

Идната неделя турнир на „Диана“ няма да има. Причината е, че се провежда двудневен регионален турнир за деца, затова следващото издание ще е на 23-и юни.

Резултатите от Diana Summer 7 – ТУК

Резултатите от Diana Summer 8 – ТУК

Ранглистата – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply