Виктор Марков е държавен шампион на двойки и вицешампион на сингъл

Виктор Марков стана шампион на двойки и вицешампион на държавното първенство по тенис до 14 г.

Нашето момче с треньор Григор Костов се представи много добре по време на целия турнир и имаше възможност да спечели титлата и на сингъл. Срещу най-големия си съперник в последно време – Адрияно Дженев от Хасково, Виктор тръгна с 6-0 във финала. Във втория сет двамата играха тайбрек. В него обаче Виктор не успя да направи последната стъпка, след като водеше с 5-4 точки, но загуби следващите три и сетовете бяха изравнени. В последната част Адрияно се справи по-добре в моментната ситуация и победи набързо с 6-1.

Преди това Виктор Марков победи 60, 61 Димитър Байчев, 61, 62 Виктор Киров, 36, 63, 10 и отказ Димитър Пенчев от Дряново и 64, 64 Йоан Радулов.

Състезателят на ТК „Диана“ обаче стана държавен шампион на двойки. Виктор и неговият партньор именно Адрияно Дженев бяха сериозни фаворити за спечелването на първото място и не опровергаха очакванията. Двамата бяха много солидни по време на целия турнир, а на финала надиграха трудно след 36, 61, 10-4 поставените под номер 2 схемата Дейвид Симеонов и Илиян Радулов.

 

 

Още един наш състезател игра на държавното първенство – Константин Лечев. Той премина успешно квалификациите, но отпадна в първи кръг на основната схема.

Share Now

Related Post

Leave us a reply