Тишо Желев спечели вечерно-нощния турнир

Тишо Желев, начерен още Легендата спечели първия вечерно-нощен турнир на тенис кортовете на „Диана“ за 2019.

Въпреки опита на ЧЕЗ да направят състезанието наистина нощно, с едночасово спиране на тока, той все пак се състоя и протече във весела и шеговита атмосфера.

До полуфиналите успяха да достигнат Тихомир Желев срещу Александър Върхошков и Павел Йорданов срещу Илия Саев. В първия двубой опита на Желев от спечелените преди това 99 титли (по негови слова) си каза дума и той се наложи категорично с 6-0. Вторият двубой предложи малко по-голяма интрига, но накрая Павел Йорданов победи с 6-2.

И така до финала достигнаха Павел и Тихомир. Изглеждайки притеснен от първия си финал на „телевизионния корт“, в първите няколко гейма Йорданов трудно намираше очертанията на корта и Желев успя да поведе категорично с 4-0. След това Павел Йорданов реши да послуша многобройните възгласи от трибуните и опита да смени тактиката, като започна да атакува форхенда на Тишо. Желев от своя страна отговори със силно лифтиран форхенд, който понякога достигаше височината на прожекторите, но продължаваше да бъде все така безпогрешен. В крайна сметка силите на Йорданов стигнаха само за два почетни гейма и той загуби безславно с 6-2.

Освен купата за победител Тишо получи за награда и кутия топки, осигурени от спонсора на турнира фирмата за тенис аксесоари Robin Söderling.

Следващият турнир е насрочен засъвсем скоро на 28 юни 2019 г. Записването е както винаги на телефон 0894 606 224. Очакваме ви.

Share Now

Related Post

Leave us a reply