Симеон Терзиев грабна титлата на силен турнир в Румъния

Нашият талант Симеон Терзиев постигна много сериозен успех, след като грабна титлата на турнир от висока категория в Румъния.

16-годишният Мони спечели младежкия турнир от ITF сериите с кат. J3 след блестящо представяне, в което не загуби и сет по пътя към титлата.

Терзиев надигра категорично на финала с 6-4, 6-4 руснака Марат Шарипов, който е 84 в ранглистата за младежи на Международната тенис федерация.

Симеон влезе като непоставен на турнира в град Тимишоара, но показа изключително концентрирана и стабилна игра, за да победи играчи от много висок ранг в това състезание. Нашето момче сервира изключително добре и не допусна нито един пробив в своя сервис по време на цялата седмица.

Левичарят, който в момента е под номер 306 в ранглистата на ITF, ще се изкачи с над сто места нагоре и влиза в топ 200 на световния младежки тенис след обновяването на подреждането. Това означава, че съвсем скоро той вероятно ще има шанс да играе и на турнири от Големия шлем.

Възпитаникът на треньора Григор Костов ще има и ново предизвикателство съвсем скоро. Следващото участие на Мони Терзиев ще бъде на европейското лично първенство в Швейцария от 22 до 28 юли, където сили ще премерят най-силните състезатели до 18 г. на Стария континент.

Share Now

Related Post

Leave us a reply