Виктор Марков започна с две победи на турнир от Тенис Европа в Улм

Нашият талант Виктор Марков записа победи на сингъл и по двойки на турнира от втора категория на Тенис Европа в Улм (Германия).

Виктор Марков, поставен под номер 3 на сингъл, се наложи с 6-2, 6-4 над Леон Борчич от Германия. В турнира по двойки Марков и Един Мулачич от Босна и Херцеговина, поставени под номер 3, победиха с 6-3, 6-2 германците Барт и Вохл.

Марков и Александра Габровска участват на турнира като част от отбор „Б“ на ITF и Тенис Европа. Габровска ще изиграе утре първите си срещи на сингъл и по двойки. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 14 г. за тренировки и турнири от 27 юли до 26 август. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии.

Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официални треньори на ITF и Тенис Европа. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grand Slam.

Марков и Габровска ще участват на четири турнира в Германия, Белгия и Испания.

Share Now

Related Post

Leave us a reply