Виктор Марков пети в света на световното първенство в Чехия

Виктор Марков заедно с националният отбор на България до 14 год. стана 5-ти на световното първенство в Простейов (Чехия). Българчетата се наложиха с 2-1 победи над Япония в спор за петото място.

Това е най-доброто представяне в историята за юношески отбор на България на световни финали. До момента най-доброто постижение беше осмото място на първенството на планетата за юноши до 16 г. в Будапеща през 2016 година.

Нашите момчета постигнаха четири победи и две загуби на първенството. Родните таланти спечелиха срещу Германия, Тайланд, Бразилия и Япония. Загубите бяха от финалистите на шампионата Франция и САЩ.

Виктор Марков (ТК „Диана“, гр. София) отстъпи в първата среща с Япония с 4-6, 2-6 от Сого Санада. След това Адрияно Дженев (ТК „Хасково“, гр. Хасково) победи с 6-4, 6-1 Ленън Джоунс. В решителната среща по двойки Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, гр. Пловдив) и Виктор Марков победиха с 7-6(4), 6-1 Маеда и Санада.

България се представи в състав : Адрияно Дженев (ТК „Хасково“, гр. Хасково), Виктор Марков (ТК „Диана“, гр. София) и Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, гр. Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Share Now

Related Post

Leave us a reply