Калин Кънчев спечели последнaта „Диана“ преди „Мастърса“

Калин Кънчев спечели последното издание на летните турнири на „Диана“. Само седем дни преди „Мастърса“ на най-добрите 16 той съкрати разликата на водача Кирил Стоянов преди финалната фаза на лятото, но все пак остава много далеч от спечелването на първото място.

Причината е, че лидерът Кирил Стоянов, стигна четвъртфинал и не допусна много голямо съкращаване на разликата.

Калин Кънчев победи с 6-2 Краси Алексиев на финала. Въпреки резултатът последният даде много силен отпор до средата на мача, но рутинираният фаворит и този път го пречупи.

В полуфиналите Калин победи драматично Милен Германов със 7-6(3). Това не се бе случвало от доста време, а Германеца нямаше загуба в тайбрек от няколко сезона. Всяко нещо обаче си има край. Кънчев спаси мачбол при 5-6, след което доминира в тайбрека.  Кръг преди това пък Калин се справи и с дефанзивния стил на Любо Владов.

От другата страна на схемата Краси Алексиев се разправи с всички до финала. С изключително стабилни удари от основната линия и най-вече неговия левичарски форхенд, той срути защитите на Светльо Козалиев, Кирил Стоянов и Георги Христов. В първия си мач Краси се спаси от 3-5 и обърна до 7-6 мача. С Киро Стоянов отново губеше 1-3, но обърна развоя, а в полуфинала с Жоро Лифта беше безгрешен и победи с 6-1.

В турнира се включиха Орлин Златарски и Стефан Шопов. И двамата имаха нужда от победи, за да се класират за „Мастърса“. Само че и двамата се провалиха. Шопов загуби от Киро Стоянов, след като водеше с 4-2, но претърпя обрат, а Златарски бе спрян от Камен Новиков.

Утешителната част бе спечелена от Павел Йорданов. След като игра финал на нощния „Мастърс“ преди няколко дни, сега той спечели драматично след 7-6 срещу Радостин Иванов. 

 

Всички резултати ТУК

Ранглистата ТУК

Записване за „Мастърса“ ТУК 

 

Ранглистата на първите 16, които се класират директно за „Мастърс“ турнира:

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply