Виктор Марков с титла на двойки на „Авеню къп“

Поставените под №1 при двойките на международния турнир по тенис „Авеню къп“ – нашият талант Виктор Марков и неговият партньор Илиян Радулов, триумфираха при юношите. В спор за титлата националите на България победиха със 7-5, 6-4 Михаил Бровиншчи от Молдова и Кристиян Тесзари от Румъния.

При момичетата с титлата по двойки тримуфираха Юлия Герман от Молдова и партньорката й от Румъния Кармен Андрееа Хъря. Те се наложиха на финала с 6-4, 6-3 над Александра Габровска и Наира Геворкян.

Денят за представителката на домакините от ТК „Авеню“ Наира Геворкян започна чудесно, след като в полуфинален мач елиминира Анастасия Александра Николова с 6-1 6-4. В спор за титлата утре тя ще излезе на корта срещу София Кошченко, елиминирала с 6-2, 6-2 Габровска.

Големият финал при юношите е между поставените под №1 и 2 в основната схема – националите Адриано Дженев и Илиян Радулов. На полуфиналите Радулов се справи с 6-3, 7-5 с Джордж Лазаров, а Дженев победи румънеца Тесзари с 6-1 6-3. Турнирите са за състезатели до 16 години и са част от календара на Тенис Европа. Финалните срещу на сингъл са утре от 9.00 часа.

Share Now

Related Post

Leave us a reply