Манекена дефилира брилянтно на „Диана“

Всеизвестният с прякора Манекена левичар Краси Алексиев направо потопи конкуренцията в най-силния зимен турнир от началото на сезона.

От всички пет шампиона, в последния момент се отказа единствено Любен Попов, но за негова сметка се появиха не кой да е, а Радо Владимиров и Калин Кънчев. Допълнително за участие се бяха записали и други много солидни фигури като Стефан Шопов, Киро Стоянов и Стоян Мирев.

В 1-ви кръг нямаше много оспорвани мачове, но някои бяха запомнящи се. Калин Кънчев си върна на Асен Георгиев за последната загуба и този път Варварина бе екзекутиран от отличния Кънчев. Чочо Мирев победи със 7-6 единствения трайно контузен в коляно човек, който го боли по-малко, когато тича – Данчо Борисов, а Евгени Манов изхвърли от играта Иван Златков, точещ зъби за втори кръг на своя падуан – животното Едмундо (Павел Йорданов).

Първата по-интересна изненада бе в следващия кръг, когато Георги Георгиев – Пърси вкара интернета в новия си дом, занесе един нов гардероб и междувременно победи известния като Marlboro Man чичо Киро (Кирил Стоянов) на снимката вдясно.

Имащият три титли до този момент Милен Германов мина като изтребител Спитфайър над руски Щука срещу ВВС командира Пейчо Пейчев след 6-2.

В брутален мач на правото срещу хазарта, все пак доброто победи с логично по-консервативен срещу по-рискован стил. И да, Камен Новиков надигра със 7-6 Даниел Стоименов. Последният направи култов обрат, докара нещата до 6-5 и сервис и след това взе само две точки до края, което бе печално на фона на събитията преди това, но така е в хазарта – няма прошка.

Калин Кънчев се справи с ненамиращия физически закони втори сервис на Веско Димитров, като последният издаде тайна, че тренира и ново оръжие, което скоро ще има публично представяне.

Стоян Мирев, който бе направил равнобедрен триъгълник от тенис и път след турнир във Велико Търново, нощуване в Търговище и още един турнир в София, хич не намали темпото, а напротив. В битка на форхенд и слайс, той успя да отстрани Светльо Козалиев, който не приличаше на човека, борещ вълните по Черноморието с неуязвимия си кайт.  6-4 за Мирев.

Русенският гепард Стефан Шопов имаше тежък регионален опонент. Ако в София се плашат от русенци, то във Видин от никой не се плашат, най-малко пък от някой покрай Дунава. Краси Алексиев се изсипа като хала срещу Шопов и поведе 5-1 преди да затвори с 6-3 срещата.

Животното Едмундо отмъсти за своя учител Златков с победа 6-4 над Евгени Манов и се устреми към Калин Кънчев, но дали планът му щеше да сработи?

В четвъртфиналите Милен Германов пък успя да похапне добри ребърца в заведението, след като живеещият на две крачки Георги Георгиев (Пърси) продължи с ремонтните дейности и толкова се унесе, че регистрира служебна загуба, в деня, в който загаси рекламата на Marlboro Man.

Дунавският мачо Краси отнесе и Новиков, а Радо Владимиров прекрати двудневната приказка на Стоян Мирев с бърза победа.

Едмундо не можа да направи проблемите на Калин Кънчев много големи, макар че след това се оплака, че всеки гейм е минавал през равенство. Това обаче не дава допълнителни права и загубата си е загуба 3-6.

Топ мачовете се очакваха в полуфиналите. Германеца излезе с явна нагласа срещу Кънчев, но сметките излязоха много криви. Точно обратното. След първоначална инициатива, Кънчев бе този, който взе превес и след това изкриви кръста на шампиона – 6-2.

В другата среща наричащият се Матадора от Люлин Радо Владимиров падна покосен. Тежките удари на Краси Манекена и липсата на някогашната аура на томахавката бяха прекалено трудни препятствия, още повече, че вечер играта става и доста по-различна поради падането на температурите и по-влажните топки. Топките на Манекена обаче останаха сухи и той се понесе окрилен към финалите, където го чакаше най-неудобният му противник.

Последният двубой между Алексиев и Кънчев бе завършил драматично с победа 6-4 на Калин, след като Краси спаси шест мачбола. Този път нищо не се знаеше, въпреки че по първоначална прогноза Кънчев си бе фаворит, след като винаги досега бе побеждавал. Алексиев обаче набира скорост от много време и става все по-труден.

Типичният видински инат обаче се прояви и този път. Алексиев дръпна с 4-2, Калин се завърна мощно с два гейма на негова сметка и геймболи за 5-4. В последния такъв обаче сякаш точно един ретур обърна мача. При първи сервис на форхенда на левичаря, Калин не взе правилното решение. Манекена заби умопомрачителен диагонален ретур с всичка сила, който го добра до ново равенство. При него явно психологически Кънчев първо сгреши веднага след ретура лесен форхенд, а след това направи двойна грешка и Красимир отново бе на изходна позиция.

В последният гейм той поведе с 40-15, след помощ на Калин с разпилените му бекхенди. Краси също прояви благоприличие и на свой ред направи две лесни грешки, за да се стигне до дюс, когато Кънчев реши, че иска да е по-благочестивия тази вечер и направи нови две непредизвикани, а мощният рев на Краси Манекена свали, а след това направо изсуши конденза на балона.


Втора титла за лудия левичар и брутална игра, която ще всява кошмари в опонентите му до следващата им среща.

След мача Манекена отсече, че отива малко на топло в Кипър и е не само добър, но и готин, заради което обмисля да си пусне и бекхенда в игра, за да постави още по-неразрешима загадка за конкуренцията.

Лидер на върха в класирането продължава да е Милен Германов, но вече втори е именно неговият партньор в тренировките Краси Алексиев.

Следващата неделя сингъл турнир няма да има, тъй като на хоризонта е традиционната коледна двойкова епопея на „Диана“.

Деветият зимен сингъл турнир ще се състои на 29 декември.

Резултатите ТУК

Ранглистата ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply