Краси Алексиев се завърна на победния път

Красимир Алексиев успя да се завърне на победния път. След силния старт на зимния сезон и двете титли през 2019 г. отне време, докато видинския левичар успее да спечели и трета титла. Моментната загуба на форма покрай празниците повлияха на представянето, но в последния турнир, той бе много убедителен. На финала Алексиев победи с 6-3 Стефан Шопов – Гепарда.

Титлата изстреля Краси на второ място в ранглистата, изпреварвайки само с точка Светльо Козалиев. Самият той пък имаше неприятен жребий и си тръгна още след 2-ри кръг, победен с 6-1 от Шопов.

Имащият 30 титли от „Диана“ Пепи Иванов – Санторото отново падна в  първи кръг. Това бе неговия трети фалстарт, откакто се завърна на кортовете. Този път негов кошмар бе военният командир Пейчо Пейчев, който го надигра с 6-3.

Известният и като Манекена Краси пък спечели тежки мачове и прояви психика в много важни моменти, за да спечели тежкия турнир. След победи над Мони Георгиев с 6-3 и Здравец Първомайски с 6-2, Алексиев имаше много тежка битка с Киро Стоянов. Популярният като Чичо Киро майстор на тениса играше за трети път поред в разстояние на три седмици с Мартин Михайлов и имаха по един поделен спечелен мач. Този път в луда надпревара Киро победи със 7-5, а след това и Цветан Тодоров с 6-3. В мача с Краси резултатът беше 4-4 и 0-40, но Стоянов не можа да реализира пробив, а след това Манекена побърза да вземе мача. Физическите му сили обаче и след това бяха на ниво. Алексиев срещна един от най-трудните си съперници – Калин Кънчев. Този път обаче левичарят взе сериозна преднина от 3-0, която Калин до края не можа да навакса и срещата свърши 6-2 в полза на видинския агресор.

Във финала го чакаше Стефан Шопов и неговият по лош от коронавирус бекхенд, срещу който както самият той казва лечение няма. Въпреки супер силната си страна, Шопов имаше проблеми, когато трябваше да играе форхенд и Краси използваше това. И там мачът тръгна с гигантска преднина за Манекена, който поведе 5-1. Стигна се обаче до 5-3 и 0-30, но в края Гепарда прецени, че трябва да отстъпи победата на своя опонент, който победоносно вдигна ръце.

Така той е втори в ранглистата след лидера с голяма преднина Милен Германов, а трети е Светльо Козалиев.

Резултатите ТУК

Ранглистата ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply