Стефан Шопов спечели първия официален турнир на „Диана“

Стефан Шопов спечели първия официален турнир на „Диана“ от летните серии. Известният в Русе като Рафчето русенки гепард изяде конкуренцията в неделя и каза, че чака нови жертви за следващото си участие.

Схема 0т 32-ма души бе запълнена няколко дни предварително, а прогнозите за лошо време не се сбъднаха изобщо и дори в  някои моменти беше много топло. Турнирът се играе без утешителна схема, но на по-късен етап свободните кортове се ползват от отпадналите участници за игра между тях.

Стефан Шопов не даде на никой повече от два гейма в сет. В 1 кръг победи Камен Новиков с 6-2, след това се справи с Асен Лазаров 6-0, Слав Славов 6-2, Киро Стоянов 6-2 и Ивайло Величков 6-1.

Големият фаворит Милен Германов обаче не се изправи срещу Гепарда, тъй като трябваше да си тръгне по-рано и напусна състезанието на фаза полуфинал. Това обуслови лесното класиране на финал на Иво Величков. Физикът се справи с айтитата Миро Георгиев и Стан Иванов, както и Иван Цанков, а в полуфинала имаше време да си почине.

Въпреки това обаче силният бекхенд и небъркащият форхенд дадоха сериозно превъзходство на Рафчето и той – движещ се като пеперуда, жилещ като оса подобно на Мохамед Али, бе безжалостен.

С интерес се очакваше и мачът между Киро Стоянов и Пепи Иванов. Нямаше обаче битка, след като Чичо Киро, поставяйки хирургически всяка топка отнесе човека с 30 титли на „Диана“ с 6-1.

В първи кръг пък един срещу друг застанаха първият и вторият в ранглистата от зимата Милен Германов и Светльо Козалиев, като в оспорван мач победата все пак отиде при Германеца.

Всички резултати – ТУК

Записване за следващия турнир – ТУК

Ранглистата – ТУК (въведени са точките на участниците от първия подготвителен турнир на „Диана“, който също участва в ранглистата)

Share Now

Related Post

Leave us a reply