Виктор Марков е държавен шампион до 18 г. на закрито

Нашият състезател Виктор Марков стана държавен шампион на закрито до 18 г. на сингъл. Големият успех Виктoр извоюва на кортовете на тенис клуб „Изида“ в Добрич, който беше домакин на събитието. До спечелването на титлата на сингъл Марков не загуби сет. 16-годишният талант върви уверено по стъпките на топ състезателя на клуба Симеон Терзиев, а школата на ТК „Диана“ в лицето на старши треньора Григор Костов показва, че продължава доброто развитие и стратегия за бъдещето на млади тенис състезатели.

В 1-ви кръг Виктор се справи с квалификанта Димитър Чилов след 6-3, 6-2. Във следващата фаза той надви противник от Хасково – 8-ия поставен Георги Георгиев с 6-4, 6-2. На полуфиналите нова двусетова победа над поставения под номер 2 Дейвид Симеонов прати Виктор на финала. В него опонент щеше да бъде непоставеният талант Симеон Латинчев от софийския клуб „Виа Спорт“. Симеон бе победил първият, седмият и четвъртият в схемата след трисетови победи. Нищо не можеше обаче да спре нашият Виктор, който след 6-4, 6-3 грабна купата.


ТК „Диана“ поздравява Виктор за силните резултати, но му пожелава двойно повече работа, за да бъде един в елита на световния тенис.

Клубът ни имаше и други представители на държавното първенство на закрито до 18 г. Участие взе и Александър Николов.

При девойките 8-ата поставена Мая Александрова стартира с две добри победи и достигна до четвъртфинал, но загуби от поставената под номер 1 в схемата Росица Денчева.

Share Now

Related Post

Leave us a reply