Мони Терзиев и Виктор Марков на крачка от финал един срещу друг в държавното първенство за мъже

Много силно представяне регистрираха състезателите на ТК “Диана” на Държавното лично първенство по тенис на закрито в Благоевград. Срещите се играха в новата зала по тенис на Югозападния университет.  

При малко повече шанс, имаше дори вариант двама състезатели на ТК “Диана” да се срещнат в двубой за титлата.  

Симеон Терзиев стигна финал при положение, че лекува четири месеца контузия, а другият ни представител Виктор Марков, който имаше “уайлд кард” от БФТ заради титлата си до 18 години преди месец в Добрич, още с първото си участие при мъжете достигна полуфинал.  
 
Мони, който бе настоящият шампион на закрито от миналото издание в зала “София” и поставен под номер 1, победи с 6-4 6-4 Мартин Десподов от ТК “15-40” в първи кръг. На четвъртфиналите Симеон спечели след 6-7(6), 6-4 6-3 над Денислав Проданов от НСА. В полуфинала Терзиев отново загуби първия сет, но отново направи обрат след 4-6, 6-1, 6-2 на четвъртия поставен в схемата Джордж Лазаров, за да стигне до мача за титлата, където имаше шанс да срещне друг наш състезател и представянето да стане наистина изключително.  
 
Като абсолютен дебютант при мъжете, но шампион до 18 г., Виктор Марков още в първи кръг трябваше да се срещне с поставения под номер 2 Милен Янакиев от клуб “Вектор” София. В труден мач Марков победи с 6-4, 2-6, 6-3. Последва и победа над Никола Керемедчиев с 6-3, 6-4. Едва на полуфиналите Виктор бе спрян от бъдещия шампион Пьотр Несторов, който го надигра с 6-3 , 6-2. 

Варненецът спечели и финала след 6-0, 6-1 над Мони Терзиев, който бе изтощен физически след дълго лекуваните контузии – разтежение на коремен мускул и проблем с дясната, заради което липсата на тренировки си оказа влияние.  
 
“Не бях играл четири месеца и бях тренирал една седмица преди държавното първенство. Дори не съм очаквал, че ще стигна до финал, така че съм доволен от представянето си. Жалко, че не стана оспорван мач на финала, но още не съм готов физически”, каза Симеон след края на турнира.  
 

От своя страна Виктор Марков бе на другия полюс, идвайки на държавното след много сериозна подготовка. “Изиграх два силни турнира на твърда настилка от UTR веригата и държавното първенство. На полуфинала мисля, че можех да играя и доста по-добре, но съм доволен от представянето си”. 
 
“Поздравления за Симеон Терзиев, който дълго време лекуваше контузия и успя да достигне до финала на първенството. Това е изключително похвално, защото най-важното за един спортист е да бъде здрав”, каза след края на състезанието капитанът на националния отбор за купа “Дейвис” Валентин Димов. 
 
ТК “Диана” имаше още двама участници в държавното първенство за мъже. В квалификациите участие взеха Александър Николов и Ивайло Дечев. 
 
При жените участие в квалификациите взе и нашето момиче Мая Александрова.

Share Now

Related Post

Leave us a reply