Двойков турнир „Ел Амбасадоре“ с 600 лв награден фонд на 5-и юни

ТК “Диана” организира двойков турнир за аматьори с награди на 5-и юни. В неделя всички приятели на тениса са поканени да участват в първия турнир “Ел Амбасадоре” в памет на покойния Илия Стоянов – баща на добре познатия от нашите среди страхотен пример и за по-млади, и по-възрастни – Кирил Стоянов., известен още с гръмкия прякор Чичо Киро. 
 
Наградният фонд на турнира е 600 лв., като победителите получават половината от сумата,  вторите 200 лв., а класиралите се на трето място 100.  
 
Форматът на състезанието ще е групи или директна елиминация в зависимост от записаните участници, а стартът ще е от 10 часа. Форматът ще бъде предварително обявене преди турнира.  
 
Записването става на телефон 0894 606 224. Таксата за участие е 40 лв. на отбор.  

Условието за участие в турнира е отборите да бъдат съставени само от любители.
 
А кой е всъщност Илия Стоянов? 
Роден през 1932 г., завършва румънска филология в Букурещ и дипломатическата школа в Москва. Илия Стоянов дълги години работи в Министерство на външните работи. Бил е дипломатически сътрудник в посолствата ни в Румъния и Бразилия, докато в Мароко е бил на длъжност посланик.  
 
В продължение на 13 години е личен преводач на Тодор Живков в срещите му с Николае Чаушеску, които са над 40 на брой и въпреки това справедлив критик на тогавашната съветска власт.  
 
Наред със служебните си задължения обаче е посвещавал свободно време и на любимия си спорт – тенисът на корт. Определят го и като един от “най-етичните партньори на двойки’’. 
 
Илия Стоянов има и много интересна издадена книга, която описва отвътре отношенията и дружбата на България и Румъния в социалистическите времена, разпределението на световните сили и геополитическите сътресения в последните 30 години преди падането на СССР.  Изданието може да закупено онлайн от много книжарници и се казва – “Тодор Живков и Николае Чаушеску насаме”.  
Илия Стоянов си отива от този свят през 2019 г. – на 87-годишна възраст.  

Share Now

Related Post

Leave us a reply