Кечев и Болен спечелиха първия турнир „Ел Амбасадоре“

Първият турнир “Ел Амбасадоре” се проведе на кортовете на ТК “Диана”. Състезанието във формат двойки бе организирано в памет на Илия Стоянов – дългогодишен български дипломат и баща на известния в тенис средите доайен Кирил Стоянов, известен с гръмкото прозвище Чичо Киро – един от истинските и неподправени романтици на тениса като татко си.  
 
Турнирът бе с награден фонд от 600 лв. като първите три отбора спечелиха парични награди. Перфектното време и многото участници дадоха старта на една ежегодна инициатива за любители, която ще се проведе отново следващата година.  

Отборите, които се записаха, бяха в пълен формат – 24 двойки се включиха в борбата за спечелването на първата такава купа. Фаворити не можеше да бъдат определени, тъй като отборите бяха с изравнени сили и това правеше мачовете още по-интересни. 
 
Интересен бе и жребият, в който Чичо Киро се падна да играе срещу красивата си дъщеря Илияна, а някои видяха в това дългата ръка на дирижираност. Само че именно фактът, че двамата се паднаха в една група означаваше, че диригентът е направил максимално честния и истински жребий. Кой баща ще иска да победи детето си на тенис? Колкото и да е джентълмен, все пак Чичо Киро взе победата от щерка си с 6-2 и заедно със своя партньор Георги Георгиев – Пърси спечелиха групата си.  
 
На първо четене като двойка фаворит правеше впечатление и отборът на Христо Христов и Алекс Китов, които играеха едно ниво над останалите.  

Сингъл хегемонът Радо Владимиров бе взел за партньор Иван Иванов и също спечелиха своята група, след като победиха във важния мач с 6-4 Милен Германов и Станислав Георгиев.  
 
Павел Йорданов заедно със своя съотборник Момчил Косев също не се колебаеше и спечели двата мача в своята група.  
 
Вездесъщият Даниел Желев танцуваше по корта, но многото почивка по италианските гребни канали леко ощетяваше супер играта на мрежата, на която е способен и все пак, той определяше темпото в неговите мачове.  

Разбира се топ играчът на двойки бе Калин Кънчев и всички очакваха от него много, макар че играеше със сингъл играч като Пламен Василев.  
 
В четвъртфиналите елиминациите станаха много интересни. Николай Кечев и Лоренц Болен отстраниха Радо Владимиров 6-4, а Христо Христов и Алекс Китов се справиха с изключително опитната и коварна двойка на Пепи Котев и Вили Лазаров с 6-3. Калин Кънчев и Пламен Василев пък загубиха 4-6 от Павел Йорданов – Пако и Момчил Косев. Дидо Желев и Калоян Йорданов също продължиха напред.  
 
В полуфиналите Христо Христов и Алекс Китов спряха устрема на Пако и Косев. 6-4 в труден мач ги прати на финала, докато италианските воаяжи на Дидо Желев натежаха, за да вземе само два гейма на Лоренц Болен и Ники Кечев.  
 
Така до финала се класираха отборите, които отстрани действително изглеждаха най-добре. При 4-5 и сервис на Алекс Китов – Кечев и Болен се възползваха от шанса си и направиха пробив, с което взеха мача и респективно турнира, за което получиха 300 лв награда. Вицешампионите взеха чек за 200 лв, а в мача за 3-0 място в драматична битка Дидо Желев и Калоян Йорданов изкопчиха от супер мотивирания и концентриран Пако и Момчил Косев победа със 7-6, което им донесе 100 лв.

Призьорите бяха наградени от съпругата на Илия Стоянов.
 
Следващата година очакваме отново да се видим, в по-голям формат и с електронно записване, ранглиста и повече възможности за двойков тенис на “Диана”.

Share Now

Related Post

Leave us a reply