Стабилен и непоклатим, но не и блестящ, Пърси с втора титла от „Диана“

Вездесъщият Георги Георгиев – Пърси атакува титлата в ранглистата с първа купа през летния сезон. Стабилен и непоклатим, но не и блестящ, вицешампионът от зимните серии спечели четири мача, които го изкараха на третата позиция в ранглистата за лятото.  
 
Във финала Пърси се справи с Кирил Стоянов, който нямаше физическа и психическа алтернатива след супер горещия дени, в който въпреки всичко отново изнесе няколко урока на млади и мотивирани лъвчета.  
 
Шампионът обаче вече е много по-опитен и със замах спечели втората си титла на “Диана” досега след 6-2 в късния следобед. “Въпреки, че не съм в най-добрата си форма, играем на открито и форхендът ми не работи на най-високи обороти, съм доволен”, отсече Пърси и в погледа му проблясваше, че това е само началото на неговото мотивирано лято в неделните бягства от деца и битовизми.  

Чичо Киро пък също бе доволен въпреки загубения финал. Той искаше да спечели и посвети сингъл победата на баща си, в името на който скоро бе организиран голям двойков турнир, но именно неговият партньор всъщност бе прекалено жесток и суров не позволи това да се случи.  
 
Добро впечатление направи и Станислав Георгиев – Стаката. Преди неделния турнир той си направи предварителен план, че ще победи в първи кръг Стефан Иванов, ще отстрани идващия специално от академията на Гийермо Вияс неизвестен и опасен съперник И.Ч., а след това ще хване уморения Латин в капан. Така и стана, но в мача с Пърси на поилуфиналите не можа да намери верния код за победа.  
 
Някъде в първите кръгове пък се игра дерби от дебрите на аматьорския тенис в България. Пепи Котев, който неколкократно обявява сингъл бенефис, но принуден почти със сила от тълпата отново се връща на ринга, срещна Принца от Суходол Латинчев, който в техничен мач взе победата 6-3. 
 
За съжаление представителят на академията на Гийермо Вияс И.Ч. отпадна още в първи кръг, въпреки че напрежението от появата на такъв ранг играч на “Диана” бе осезаемо и много хора не искаха да идват в неделя, предпочитайки да са просто публика и да се наслаждават на това, което ще видят от аржентинската школа. Джет лаг, липса на тротинетка за транспорт, към която И.Ч. за съжаление има диагностицирана зависимост, обаче се оказаха по-късно причините за ранното отпадане. Веднага след като се аклиматизира към тежките речни условия на ТК “Диана” И.Ч. торпилира всичко по пътя си в Лимонадения турнир и се закани, че преди следващата си поява същото ще се случи и с така наречените смехотворни фаворити.  

Въпреки концертните си и рънинг ангажименти, Николай Дафовски намери време и за малко тенис, но свалените килограми не успяха да го задържат достатъчно дълго на повърхността на победите и след една победа във втория си мач той потъна с 2-6 от Вальо Бонев, който пък предаде щафетата на Чичо Киро в полуфиналите.  
 
Серията от отпадания в първи кръг на някогашния хищник Камен Новиков продължава да расте и въпреки, че все по често носи любимата си тениска „Rakia – connecting people“, никой отново не пожела да се кънектне с него. Замислен, юристът си тръгна към имението в Докторската градинка, знаейки, че няма по-голям софиянец от него, дори и Петър Котев – знаменосецът на Подуяне.  
 
Някои в публиката шушукаха тихо и за Хегемона, а някъде далеч, далеч един червен Мустанг разпорваше въздуха, залепнал върху нажежения катранен асфалт. Затиснат от развятата пшеницата и свободен като светлината Хегемона мечтаеше за още титли и още величие…. 

Всички резултати ТУК

Ранглистата ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply