ТК „Диана“ домакин на три поредни международни турнира

Тенис клуб „Диана“ бе домакин на три межуднародни турнира в последните 30 дни. Първо организирахме състезание от веригата Tennis Europe 16, след това турнир до 18 г, а накрая и ITF за мъже с награден фонд 15 000 долара.

В турнира за най-малките победители станаха Ема Томова при момичетата и Ноа Пайп при момчетата.

Веднага след това започна друго състезание –  ITF J5 – вторият турнир от „Diana Cup Reynaers“. В български финал победител стана 11-ия поставен в схемата Анас Маздраршки, който надигра на финала поставения под номер 1 Михаил Иванов.

И така дойде време за най-силния и интересен турнир от сериите Diana Cup Reynaers.

Националът на България Александър Лазаров спечели убедително титлата на турнира.



Поставеният под номер 1 в схемата победи във финала Влад Данчу от Румъния с 6-2, 6-1 само за 56 минути игра. Това е пета титла за Лазаров от турнири на ITF. Българи спечелиха и титлата на двойки. Донев и Симон Антъни Иванов победиха във финала с 3-6, 7-5, 11-9 водачите в схемата Хуан Игнасио Галарса (Аржентина) и Томаш Пухеш (Чехия).

Наградите на победителите връчиха архитект Тихомир Казаков, управляващ директор на SGI Architects & Masterplanners и председател на фондация „Казаков & Доу“ и Анатоли Павлов, управляващ директор на Reynaers Aluminium Bulgaria.

Водещите в момента състезатели на „Диана“ също взеха участие. Топ ракетата ни и републикански шампион на закрито Симеон Терзиев изтегли лош жребий като се срещна в 1-ви кръг именно с Александър Лазаров, където загуби 3-6. 3-6.

Другият ни талантлив състезател Виктор Марков пък премина първи кръг още в дебюта си на състезанието от такъв ранг. Toй победи познатият от мачовете на България с Македония за Купа „Дейвис“ Томислав Йотовски, но загуби в осминафиналите от Симон Антъни Иванов.

Пълните резултати от турнира Tennis Europe 16 вижте ТУК

Пълните резултати от турнира ITF J5 вижте ТУК

Пълните резултати от турнира ITF M15 вижте ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply