Саркис Харалампиев е третият зимен шампион на „Диана“

Саркис Харалампиев спечели третия турнир от зимните серии на “Диана”. Първите двамата шампиони бяха Радо Владмииров и Марк Хаджижеков.  
 
Втори пореден финал завършва 6-0, след като първо Марк загуби 3-6 в дебютния турнир от Владимиров, но след това взе перфектен поправителен изпит и спечели с 6-0 срещу Асен Георгиев, а сега пък и Саркис спечели с 6-0 срещу една от основните фигури на лятото Боян Петков.  
 
18 души се записаха за турнира и той се проведе в директни елиминации. Най-трудният мач на Саркис бе в полуфиналите срещу Владислав Искренов. Радомирският мастърс шампион от 2021 г. демонстира отново перфектно движение по корта, но все пак не успя да спре Харалампиев, който спечели с 6-3.  
 
В горната част на схемата имаше по-оспорвани мачове, като още в началото Латин Латинчев надигра със 7-5 Светослав Козалиев, но после загуби 6-7 и 7-9 точки от Боян Петков. Добро впечатление направи и Делян Кирилов, който достигна до полуфиналите, но там капитурлира срещу Боян. 
 
Друг много интересен мач се игра във 2-ри кръг, където Георги Георгиев-Пърси също загуби от Чавдар Михайлов – Чаво след 6-7.  

Така ранглистата става много интересна още от самото начало.  

Марк Хаджижеков води със 122 точки, следван от Радо Владимиров и Саркис с по 81, а малко след тях са Кирил Стоянов, Латин Латинчев и Мартин Боршуков.  
 
Освен това се очаква зимата да се завърнат и някои от редовните играчи като Милен Германов, Калин Кънчев, Любен Попов, Краси Алексиев, романтикът Иван Златков и животното Павел Йорданов и много други. 

Записване за следващия турнир ТУК

Ранглистата вижте ТУК

Share Now

Related Post

Leave us a reply